Ha telepítek főzött ROM-ot a telómra lehet hogy tönkremegy?
Múltkor te írtál ki egy hasonló kérdést, nem? Akkor elkezdtem rá választ írni, aztán megálltam, nem volt kedvem a 0-ról megtanítani valakit, én is magamtól és leírásokból jöttem rá mindenre.
http://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__mobilte..
"Függő telefonnal ne kezd el, azoknál nem nyitható a bootloader, ami a custom kernel feltétele. Custom kernel nélkül meg nem megy frissebb rendszer.
Kezdjük ott, hogy mi az a Google? Ott mindent megtalálsz. Nem olyan nehéz, elsőre tűnik csak annak. Az XDA-n szétnézve ezernyi custom rom és leírás létezik, ebből kiválasztani azt ami tényleg jó és stabil, nem egyszerű. Főleg annak, aki életében nem csinált még ilyet."
Nekem is eléggé bele kellene másznom a témába, hogy neked segíteni tudjak, de ehhez nincs kedvem, eleget romoltam már. A rossz gyári rendszer miatt mindig nyitott voltam a custom romokra, így folyamatosan képben voltam mik készültek a telefonomra (Xperia P) így nem kellett egyszerre ekkora lemaradást behoznom. A bootloader nyitás stb. folyamatát meg tényleg nincs kedvem leírni, el is felejtettem már és egy csomó leírás van róla a neten.
Egy sorrendet adhatok, amit követni érdemes:
Bootloader nyitás
Custom romot és ehhez gapps-ot (Google Apps, Play Áruház stb.) töltesz le és rámásolod a telefonra
A letöltött custom romból kiszeded a kernelt (csak a zip-ből ki kell másolni), ezt Flashtool-al feltenni a telefonra.
A kernel tartalmazza a revocery-t (CWM vagy TWRP), recovery módban indítani a telefont
Itt törölni amit kell (cache stb.), majd feltelepíteni a custom romot és gapps-ot
Újraindítás
Rootolni nem kell már ezután, a custom romok alapból rootoltak.
Alig írtam valamit és mennyi lett belőle. Sokáig írhatnám az egészet lépésről lépésre, de tényleg teli van vele a net. Ha nem megy valami, a kettő közül melyik romot töltsd le stb., kérdezz itt, de nem akarom az egészet helyetted megcsinálni.
Még a kérdésre sem válaszoltam: az esélye megvan a téglázásnak, de ha az akku a műveletek megkezdésekor mindig töltve, 50% felett van, a telepítés közben pedig nem rángatod le a kábelről mert nem történik semmi, akkor nem tudsz helyrehozhatatlan kárt csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!