Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ez szerintetek jó konfiguráció?

Ez szerintetek jó konfiguráció?

Figyelt kérdés

Borzasztó informatikai tudásomat felhasználva ezt a gépet sikerült össze(vissza...) raknom. Szerintetek jó vagy ha nem akkor mit kéne kicserélni vagy esetleg olcsóbbá tenni?

Alaplap:Gigabyte GA-H97N-WIFI alaplap

Processzor:Intel Core i5-4460 processzor

Processzor hűtő:Arctic Alpine 11

Memória:Crucial Ballistix Sport XT 2x4GB DDR3 1600MHz CL9 BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU

SSD:Crucial 240GB 2,5" SATA3 M500 CT240M500SSD1

Videókártya:Sapphire R9 280 3GB DDR5 OC Dual-X 11230-00-20G videokártya

Ház:Cooler Master Elite 310 RC-310-SKN1-GP fekete

Tápegység:Chieftec 500W iARENA GPA-500B8 OEM tápegység

Rendszertelepítéssel és gépösszerakással együtt: 223,493Ft

2015. jan. 17. 22:18
 1/8 TheMartin03 válasza:
A táppal nem igazán vagyok kibékülve, és szerintem a vidikari és társai se igazán... Cooler Master G550M inkább
2015. jan. 17. 22:40
 2/8 anonim ***** válasza:

igen, a táp a gyenge láncszem,

g500, raider 550

2015. jan. 17. 22:51
 3/8 T/Z ***** válasza:

Az a ház egy vicc, nem gondolod?

Sharkoon VG4-W pl. kettő ventivel van szerelve, plusz 2+2 usb2/3 csati van előlapján.

2015. jan. 17. 23:07
 4/8 anonim ***** válasza:

külön proci hűtő mivel nem tudod húzni a procit, nem létszükséglet, boxoshoz van alapból hűtő.

táp csere fsp raider 550 vagy chieftec ctg 550.

SSD: feleslegesen nagy, vegyél 120-asat azt a bónusz 10-15 ezret meg inkább rakd a videokártyádhoz és r9 290, vagy nem is raksz bele és akkor r9 290x esetleg egy olcsóbb gtx 970.

Lehet én vagyok vak, de nem láttam külön 1 terás HDD-t vagy bármilyen hdd-t feltüntetve. Ha nem terveztél be akkor WD10ezex

Ház: én is inkább sharkoon vg4-w -t mondanék, nekem is az van, beépített ventilátor miatt nagyon jól szellőzik, nem is melegszik.

2015. jan. 18. 00:49
 5/8 anonim ***** válasza:

Processzor hűtőt dobd ki, mert felesleges! Azt a tápot dobd ki és helyette legyen FSP Raider 550! SSD-ből felesleges ekkora, vagy jól megy és akkor 1TB vagy spórolsz és akkor 128GB bőven elég! Videokártya alapvetően jó, de pont a márka nem! Inkább Asus vagy MSI illetve a Gigabyte a tuti! És ez az ár sem jó! Pcx

-en rakd össze vagy van még egy másik még olcsóbb bolt ami most nem jut eszembe, de Budapesten személyesen kell bemenni, leadni a listát és összerakják Neked, telepítés meg bárki megcsinálja Neked sulistárs vagy kolléga és nem kell megvenned az op. rendszert.(Semmilyen habi tisztességes ember ne essen nekem, nem vagyok kíváncsi a nagy becsületességére, hogy életében egy zenét nem töltött le ingyen stb-stb.)

2015. jan. 18. 01:19
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat! Amúgy pcx-en raktam össze ezt is , de akkor a lényeg , hogy ekkora ssd-re nincs szükség és cpu hűtőre sem , inkább egy jobb házra és gpu-ra?
2015. jan. 18. 02:08
 7/8 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#5 mért Asus R szériás vga k olyan jól szerepeltek? (vram)

Tápot cseréld emlitetek valamelyikére és gépházat, hütő nem kel

2015. jan. 18. 04:40
 8/8 anonim ***** válasza:

alapvetően nem rossz az a ház, csak pl sharkoonnál az elejében is van ventilátor, meg a hátuljában is, ezért jobban át tudja hajtani a levegőt.

táp az meg alapvetően azért nem jó, mivel OEM, nincsenek hozzá kábelek.

Amúgy sapphire márkájú vga-val semmi gond nincs, r9 szériában tapasztalataim szerint még jobb is mint a gigabyte.

SSD nem kell akkora, 120as elég (feltéve hogy nem használsz 40-50 GB méretű tervezőprogramokat, akkor kell). HDD-t (merevlemezt) ne felejts el bele rakni.

Op rendszert meg elég könnyen le lehet tölteni netről is, ha te nem tudod megcsinálni családban/rokonok közt, kolléga, iskola társ biztos tud segíteni. Azzal is lehet spórolni kb egy tizest. May belerakhatod a videokártyába. Az i5 4460 a legújabb gtx 980-akat meg r9 290x-eket is kihajtja.

2015. jan. 18. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!