A videókártyám nem ad képet csak a ventillátorok
pörögnek. Mi a megoldás?
Figyelt kérdés
Összeraktam egy új számítógépet. Alaplap:Asus B85M-G, Videókártya:GV-N970WF3OC-4GD
Rádugom az alaplapra a videókártyát, rákötöm a 8 és 6 tűs dugókat is, de bekapcsolásnál nincs kép csak pörög a ventije. Ha alaplapi kártyára dugom a monitort akkor van kép. A tápot és a videókártyát kipróbáltam egy másik gépen ott jó volt. Az alaplapot kipróbáltam egy régebbi videókártyával és azzal működött. Amikor be van helyezve a videókártya és az alaplapra kötöm a monitort akkor nincs kép szóval nincs gond a prioritással. De akkor mégis mi a gond?
Cpu over voltage, meg is van a ludas, nem megfelelő a tápod a vgahoz, valami jó minőségűt vegyél bele, ami elég áramot ad le, 15-20k körül kapni, pl chieftec 550w ctg, fsp 550 raider, cooler master, xfx, meg társaik.
2015. jan. 16. 09:04
12/19 anonim válasza:
"Cpu over voltage, meg is van a ludas"
Ez rossz következtetés. A CPU az a processzor, nem a videokártya. Lehet táp is, és lehet alaplap is, ugyanis az utóbbin található áramelosztó hibája éppúgy lehet.
Első körben persze -- ahogy javasoltam -- egy másik táppal kell kipróbálni. De nem biztos, hogy az a baj, csak lehet.
2015. jan. 16. 09:06
13/19 A kérdező kommentje:
Cooler master 600wattos tápom van de az működik mert a szervízbe bevittem a tápot meg a vidit és kipróbálták. De a régebbi videókártyámmal meg bejön a kép.
2015. jan. 16. 09:33
14/19 anonim válasza:
ha tényleg a vga rossz akkor most elriasztasz pár embert a giga kártyáktól :/
2015. jan. 16. 09:38
15/19 anonim válasza:
Ha a kártya lenne, akkor másik gépben se menne.
2015. jan. 16. 10:00
16/19 A kérdező kommentje:
Sztem az alaplap szar de akkor hogy lehet h a régebbi vidivel megy csak az újjal nem.. az új vidi amúgy pcie3.0 az alaplapra meg azt írja hogy pci-e 3.0/2.0 x16.
2015. jan. 16. 10:14
17/19 anonim válasza:
nem lehet hogy a vga-d nem kompatibilis az alaplapoddal?
2015. jan. 17. 01:01
18/19 A kérdező kommentje:
az eredeti gond az volt hogy a videokártya alapjáraton akkora felbontást állított amit nem tudott kezelni a monitorom..a megoldás az lett hogy beállítottam a biosban hogy csak az integrált videot használja így bejött a kép úgy hogy bent volt a kártya a rendes videó kártyám. feltelepítettem a dreiverét, majd visszaállítottam hogy a rendes videókártya legyen az első és letíltottam az alaplapit. így bekapcsolásnál 800x600-as felbontással jött be a rendes videókártyám amit már simán érzékelt a monitorom, majd beállítottam azért egy nagyobb felbontást amit még azért kezel a monitorom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!