Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » összeraknátok egy olyan gépet...

összeraknátok egy olyan gépet amin a lentiek biztosan mennek majd max grafikán? Vagy a jövőre nézve valamivel erősebb gép is lehet nem akarok vagy 2-3 évig hozzányúlni.

Figyelt kérdés

Witcher 3 gépigény (ajánlott):

CPU: Intel i7 3770/AMD fx 8350

Ram: 8gb

VGA: gtx 770/ r9 290 (2gb)

Unity:

Vga: gtx 780/ r9 290x (3gb)

a többi ugyanaz.

2015. jan. 14. 11:30
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Nekem az advanced warfare-t 70 fps el viszi a gépem, szóval nem azért szóltam le mert fuu nemtok gémelni vele meg ilyenek és megöl az ideg :)
2015. jan. 14. 12:17
 12/20 anonim ***** válasza:

8 giga ram most elég, azt nem is vonom kétségbe, hogy a 16 az egy biztonságos támpont lesz később is. Efölé jelenlegi ismereteink szerint nincs realitása a gépigény növekedésének. De a ram általában a leglassabban változó tényező és a legolcsóbban pótolható. Valószínűleg az ember a monitorát sem cserélgeti évente, így egy full hd felbontásra vetített kritériummal gondolkodhatunk a többi komponens terén is.

Hogy 3 év múlva mi lesz: 3 éve a 6870-es vga-m bőségesen elég volt mindenre, legalább 30 fps-en (1gb fedélzeti rammal). Most már nem így lenne. A tavalyi r9 270x-em akkor elég volt mindenre, ám év végén kijött az Evil Within gépigénye, az AC: Unity gépigénye és túlhaladottá vált a bizalmam.

(Természetesen a játékfejlesztőknek is csurran cseppen a nagy hardvergyártóktól pénz, de általában azért, hogy az ő termékükre legyen optimalizálva a játék. A nem hatékony programozásnak pedig valószínűleg nem emberi okai vannak, csak minél több polygonnal próbálnak felépíteni egy modellt, aminek a játék közbeni nagyobb terhelést ró a hardware elemekre.) Anno a crysis milyen gépigénnyel robbant be 2007-ben, szidták hogy techdemo, mára pedig az ajánlott gépigénye is megmosolyogtató. 3 éve a bf3 ajánlott igényén is húzták az emberek a szájukat, hogy quad-core proci kell neki. Mára szinte már alapvető igény. Én hiszem, hogy egy nagyobb technológiai váltás küszöbén állunk, ezért jelenleg 1 évnél távolabb nem lehet megjósolni a gépigényeket, főleg nem a maximumokat.

2015. jan. 14. 12:26
 13/20 anonim ***** válasza:
Nem tudom játszottál e az The Evil Within-el vagy csak rémhíreket hallottál róla, ugyan is ez a kutya csak "ugat" de nem harap! A pc guru e mellet megemlíti, hogy megfelelő háttérrel még egy belépő kategóriás vga is vígan el van vele! Hogy lásd amiről beszélek vagy is megértsd, pl: ha a 2007-es crysis-t vagy crysis 2 veszem, ami valljuk be dx11-ben de 9-ben is tündököl, látványban nem sokban tér el a/z Evil Within-től.. :) De vegyük csak az ac4-et Igaz? Milyen gyönyörű bámulatos és látványos? Node hé? tök jól lett optimalizálva! unity ugyan az a látvány nekem még helyenként gyengébb is és lám megnőtt majd triplájára a gépigény.. "haha" Ez programozás, szervezkedés és szembeköpés semmi egyéb! És akkor nem is beszélek a ps3 hardvereiről.. aminek a gémjeit csak kicsit átírták itt ott és hopp már szaladd még 2gb rammal meg 512vga-val gta 5 is. Azt mondom a 8gb ddr3 de még a 4 is megfelelő háttérrel minden mai gémet visz a 8 meg még sokáig, az hogy valaki keresztbe tesz és felülírja a szabályokat az nem az adott hárdver teljesítményétől függ! 3-4 éven belül már csak unalomból is veszel még egy 8-as modult..
2015. jan. 14. 13:07
 14/20 anonim ***** válasza:

De most nem a memóriáról beszélünk, hanem a proci és vga kettőséről, mondtam már :) És a játékoknál is az ajánlott, azaz high-ultra teljesítményről, nem a minimumról.

Logikai áttervezéssel számottevően javítható a gépigény (hogy mit milyen sorrendben dolgozzon fel a rendszer), de ez rettenetesen sok időt is igényelhet és gyakran szerencse is kell hozzá, hogy rájöjj, mi a legcélravezetőbb út. Néhány esetben pedig a minőség rovására mehet. Tesztelni meg a kiadók miatt nincs nagyon lehetőség.

Bár a gta V-öt most elhalasztották még két hónappal. Szerencsére náluk nem az Ubisoft diktál.

2015. jan. 14. 14:24
 15/20 anonim ***** válasza:
Na nem akarok már ezen a kérdésen többet rágódni :D De hun sector: a kérdező egy r9 290 3gb is említ azért nah... azért..
2015. jan. 14. 14:31
 16/20 A kérdező kommentje:
köszönöm a sok választ. Először is, amit ide írtam azt a gépigény.hu-ról másoltam be. Én már előre gondolva akarom a gépet összerakni a 16 gb ram az alap amit belerakok meg egy 4gb videokártya ami valószínű, hogy a r9 290 lesz de ha tudtok jobbat ajánlani azt szívesen megfogadom. Ezek mellé várnám az ötleteket leginkább processzor ügyben mert az elég kényes illetve hozzá alaplap, táp....
2015. jan. 14. 14:55
 17/20 anonim ***** válasza:
Most mondanám hogy az nvidia phantom-ja jobb (vga) de az 4 ezer ft csak a vga ... 2gb os vga-is bőven elég a 260x vagy 290x.. a 16gb-od meg csak használódik.. én megveszem 3 év múlva a +8-at és még akkor is sok lesz te meg a mai full 8 mellé veszel még 8at semmit nem érsz vele, csak használódik annyit.. :) de persze nem kell a jövőben azzal vacakolni, de a játékok egy grammal nem mennek jobban mint egy 6 vagy 8 gb nál
2015. jan. 14. 15:16
 18/20 anonim ***** válasza:
400 ezer* sorry
2015. jan. 14. 16:38
 19/20 A kérdező kommentje:
oké akkor ráér a 16gb megfogadom de most már mondana vki processzort is meg alaplapot... köszönöm
2015. jan. 14. 16:59
 20/20 anonim ***** válasza:

Alaplap:

MSI 970 GAMING

ASUS M5A97 EVO R2.0

ASUS MAXIMUS VII RANGER

A processzor meg vagy i5 vagy i7 az ár is sokban segít majd , amd-be meg 6 ezres vagy 8 ezres 6-8 mag oszt annyi :)

2015. jan. 14. 17:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!