összeraknátok egy olyan gépet amin a lentiek biztosan mennek majd max grafikán? Vagy a jövőre nézve valamivel erősebb gép is lehet nem akarok vagy 2-3 évig hozzányúlni.
Witcher 3 gépigény (ajánlott):
CPU: Intel i7 3770/AMD fx 8350
Ram: 8gb
VGA: gtx 770/ r9 290 (2gb)
Unity:
Vga: gtx 780/ r9 290x (3gb)
a többi ugyanaz.
játékra i7 és i5 közt nincs számottevő különbség.
én így mondanám:
i5 4690k
z97 chipsetes lap (pl asrock Fatal1ty z97 Killer, Asus maximus 7 ranger/hero)
gigabyte gtx 970 g1 gaming
8 GB ram (1600-1866MHz-es, kingston hyperx, vagy corsair)
1 terás hdd (pl wd10ezex)
120 gb-os ssd (pl hyperx fury)
olcsóbb ház 10k körül (Sharkoon VG4, Zalman ZM-R1, Cooler Master Knight házak)
FSP, Be Quiet, XFX, Chieftec ctg táp (500-600 watt közt)
valami olcsó DVD író (ha kell persze)
ha húzni akarod a procit, akkor külön proci hűtő
ha képernyő is kell, akkor BenQ monitorok 50k körül, 24 colosak, 1-5ms válaszidővel.
2-3 év múlva lehet, hogy ez a gép az akkori játékok minimumának sem fog megfelelni, nem lehet ennyi időre előre tervezni. Tehát ekkora időtávlatban hozzá kell majd nyúlnod.
A processzor egy ideje kint lévő konstrukció (2012 második negyedéves), így lassan esedékes lesz újabbak megjelenése.
Én az arany középutat javasolnám neked és a kompromisszumokat. Mert mi van akkor, ha mediummal, vagy high-al kell beérned, hd felbontáson? Cserébe az ár felébe kerül a géped és a megspórolt összegből még éveken át szinten tarthatod.
Az amd kártyák a nagyobb vram mennyisége miatt jók, ezek segítenek pl a hd tartalmakat feldolgozni. Az nvidia jellemzően 2-4 gigával operál, a radeonok néhol 6-al is, de jellemzően 4-el. Az új játékok magas részletesség mellett pedig 2-6 giga vramot is megkövetelhetnek (pl Shadows of mordor)
Mindezek fényében: fx 8350, r9 280x, 8gb ram. Egy középkategóriás gép, elfuttatja neked a witchert magas felbontáson, 3 év múlva a kártya ér majd kb 35 ezret, el tudod adni. Az értékcsökkenésed a töredéke lesz egy értékesebb gépének, amely az akkori játékokkal szintén csak jóval alacsonyabb részletességgel tud megbirkózni.
Én csak 1 erős koncepciót írtam, ami valószínűleg jó ideig jó lesz. Hogy meddig, azt nem tudom megjósolni, mivel nem abban az iparágban dolgozom :)
2-3 év múlva szinte biztos, hogy kell még bele +8 GB RAM, 16-ra kitornázva a jelenlegit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!