Szeretnék egy gamer pc- t venni fél éven belül. A keretem rá nem nagyon több mint 250-260e. Kinéztem pár dolgot hozzá? Többi lent
Processzor: I7 4790K
RAM: Kingston 16 Gb
Videókártya: GTX 970
Kb ennyit értek a hardverhez, ehhez tudnátok mondani hűtőt tápot, meg ami kell egy géphez? Ja, és ez eddig egy erős gamer konfignak mondható?
Majd gyere vissza fél éven belül, mert folyamatosan változik a piac.
De az már most elmondható, hogy a 250k-s gamer pc nem olyan drága, hogy 16GB RAM és i7 kelljen bele. Elég lesz i5 is 8GB RAM-mal.
i7 felesleges egy 250-es gamer gépbe, i5 4460 - i5 4690k bőven jó.
8 gb kielégíti a jelenlegi piacot, 16 akkor kell ha videót szerkesztesz meg sok számítási feladatot végzel (pl 3d tervező programok).
vga jó.
De fél év múlva, mielőtt vennél inkább akkor nézz be és kérdezz, addig nagyon sok dolog megváltozhat.
Tegyük hozzá, hogy a tesztek szinte sosem veszik figyelembe a multiplayer játékokat, amikben az i7 számítási teljesítménye igencsak megmutatkozik. AZ MMO-k esetében a legdurvább a különbség: pl. a Guild Wars 2 esetében +40% FPS ugrást tapasztaltam a régi i5-ösömhöz képest. Single játékoknál elenyésző a különbség, ha nem lett volna annyira olcsó az én i7-esem, én is i5-öst vettem volna.
Mellesleg komoly számításokat végző programok (AutoCAD, Maya, stb.) esetében is ordító az i7 előnye, de ha csak játékra használnád a gépet, ez sem számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!