Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogy lehet átteni a rendszert...

Hogy lehet átteni a rendszert HDD-ről SSD-re?

Figyelt kérdés
A hdd-t amin a rendszer van klónoztam az ssd-re. Ez eddig oké, minden rajta van, de arról nem bootol be, nem talál rajta rendszert, ezért a biosban a következőnek beállított eszközről bootol. Hogy lehetne a teljes meghajtót átrakni ssd-re, úgy hogy be is lehessen bootolni?

2015. jan. 8. 22:41
 1/8 anonim ***** válasza:
Hát kérlek, miért nem raktad újra a rendszert? Én ezt nagyon nem vágom. Én mikor megvettem az SSD-met, csak simán telepítettem a rendszert rá...
2015. jan. 8. 22:42
 2/8 A kérdező kommentje:
nem akarom újratelepíteni, ez a lényeg. Szeretném, ha működőképesen átkerülne rá a mostani rendszerem.
2015. jan. 8. 22:45
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem tudod csak úgy átrakni. Újra kell pakolni a wint.
2015. jan. 8. 22:49
 4/8 anonim ***** válasza:

De, lehet klónozni, én is így raktam át az Acronis-l.

Viszont ha particionálva volt a régi rendszer meghajtód (nem is értem miért van olyan idi.. aki a mai olcsó HDD mellett particionál, pláne rendszert)

akkor egy kicsit másképp kell főleg ha a rendszerhez tartozó egyéb is másikon van.

Ebben az esetben lehet hogy könnyebb lenne újra húzni persze minden mentést megcsinálni előtte.

-Hát így jár az aki csak kokányol, és azt hiszi hogy ez olyan egyszerű.

2015. jan. 8. 23:08
 5/8 anonim ***** válasza:

Eccerű és naccerű:

1. Bebootolod a gépet egy gparted live cd-vel

2. Jobbklikk a partícióra, manage flags, "boot" legyen kipipálva

3. Bebootolod a gépet a telepített windows dvd-jével

4. Javítás, parancssor opciót választod

5. Átlépsz a rendszerpartícióra (javító módban nem biztos, hogy c:, de kiírja előtte, hogy hol találta a rendszert)

6. bootrec /fixboot

7. bootrec /fixmbr

8. Újraindítod, és ha ezután se indul el, akkor nem is érdemes vele vacakolni.

2015. jan. 8. 23:48
 6/8 anonim ***** válasza:
Átklónozod. Én is megtehettem volna, de inkább újratelepítettem.
2015. jan. 9. 06:55
 7/8 anonim ***** válasza:

[link]

Egyébként Acronissal tettem át HDD-ről SSD-re, de a fenti is van olyan jó a neten írtak szerint.

2015. jan. 9. 13:19
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a kommenteket, megvan a megoldás. :) Csak sajnos még nem jutottem el addig, hogy megcsináljam, majd ha ráérek megcsinálom.
2015. jan. 9. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!