Miért nem lehet feltenni Windows 7-nél régebbi rendszert?

Írta, valami régi játék miatt.
De szerintem azt is meg tudná oldani Win7 alól futtatni, ha rákeres.
Azért nem megy az XP, mert nincs hozzá illesztőprogram, és már a telepítés közben is hiányol valamit.
Ezt lehetne orvosolni, h nLite programmal készítesz egy telepítőlemezt, amibe már beleintegrálod az XP-hez szükséges telepítőket (pl. sata vezérlő), vagy telepítés közben F6-ot nyomsz, és pl. floppyról beadod neki.
De ez mind felesleges nyűg, macera, és szükségtelen.
Amúgy is kétlem, h lenne driver az XP-hez az új cuccaidhoz.
Keress a játékhoz Win7-es tutorialt.

Vagy akár át is lehet állítani a SATA vezérlőt ide módba a BIOS -be, ez laikusoknak talán egyszerűbb mint a driver integrálás.
Merevlemez esetén semmi veszteség sem származik belőle. Több teszt is bebizonyította hogy az NCQ (ami csak AHCI -val működik) nem hoz teljesítmény növekedést.
Egyébként korszerű gépre tuti nem raknák XP -t, néhány poros játék és szoftver miatt, egyszerűen nem tudja kihasználni a képességeit.
Ez olyan kb. mint mikor egy Ferrarit egy tahó alkoholista vezetné szaros gumicsizmában. Csak lelakná és hamar összetörné.

Igen, ez is egy megoldás, amit POC írt, csak én azt gondoltam, talán már nincs is az ilyen új alaplapon a BIOS-ban olyan mód, ahol még lehet IDE beállítást megadni a merevlemezeknek.
Meg én NCQ, ill. Hot Swap párti vagyok, úgyhogy nem szoktam az ACHI-t kilőni, de ha nálad ez most így jó, akkor rendben.
Mi az a játék, ami annyira fontos?
A Splinter Cell Chaos Theory és Double Agent.
Tudom, hogy crackelni is lehetne, de nem azért vettem meg, hogy crackelgessem. Nem számít, hogy legális vagy nem, én semmilyen letöltésnél nem érzem hogy eredeti lenne(még csak egy mod után sem, persze a hivatalos patch nem számít bele, bár azt sem szoktam leszedni, csak ritkán) , még Steam-nél sem, annak ellenére, hogy fizettem egy-két játékért ott. Szóval ezért akartam annyira feltenni. Sokkal jobb érzés, a lemezes változatokkal játszani szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!