Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem lehet feltenni...

Miért nem lehet feltenni Windows 7-nél régebbi rendszert?

Figyelt kérdés
Első nap mikor megjött a gép, megpróbáltam az eredeti XP telepítőlemezről telepíteni az Xp-t, de kékhalál jött be, miután kiírta alul, hogy miket tölt be. A Win7-et gond nélkül feltette, aztán beraktam egy olyan vinyót amin XP volt, hátha a lemezzel van baj, de a Windows XP logónál rögtön újraindult, vagy kékhalál volt, már nem emlékszem mit csinált, most megpróbáltam másik régebbi rendszert, de egyik sem működik, Vistán kívül minden régebbi rendszert próbáltam. Igazából az XP-t csak egy régebbi játék miatt akarom rátenni, de idegesítő, hogy nem lehet rátenni régebbit, ez miért van? Megnéztem a hibakódot neten (0x0000007B), és elvileg nem kompatibiléis az alaplappal, de az hogy lehet, hogy az új Windowsok működnek (3-at próbáltam, midegyik stabilan működik, Win7, Win8.1, és Win 10 Technical Preview is), és pont a régebbiek nem?
2014. dec. 29. 20:31
 1/9 anonim ***** válasza:
És mi az ok egy majd 20 éves op rendszer felrakására?
2014. dec. 29. 20:35
 2/9 T/Z ***** válasza:
67%

Írta, valami régi játék miatt.

De szerintem azt is meg tudná oldani Win7 alól futtatni, ha rákeres.

Azért nem megy az XP, mert nincs hozzá illesztőprogram, és már a telepítés közben is hiányol valamit.

Ezt lehetne orvosolni, h nLite programmal készítesz egy telepítőlemezt, amibe már beleintegrálod az XP-hez szükséges telepítőket (pl. sata vezérlő), vagy telepítés közben F6-ot nyomsz, és pl. floppyról beadod neki.

De ez mind felesleges nyűg, macera, és szükségtelen.

Amúgy is kétlem, h lenne driver az XP-hez az új cuccaidhoz.

Keress a játékhoz Win7-es tutorialt.

2014. dec. 29. 20:43
 3/9 P.O.C. ***** válasza:
100%

Vagy akár át is lehet állítani a SATA vezérlőt ide módba a BIOS -be, ez laikusoknak talán egyszerűbb mint a driver integrálás.

Merevlemez esetén semmi veszteség sem származik belőle. Több teszt is bebizonyította hogy az NCQ (ami csak AHCI -val működik) nem hoz teljesítmény növekedést.

Egyébként korszerű gépre tuti nem raknák XP -t, néhány poros játék és szoftver miatt, egyszerűen nem tudja kihasználni a képességeit.

Ez olyan kb. mint mikor egy Ferrarit egy tahó alkoholista vezetné szaros gumicsizmában. Csak lelakná és hamar összetörné.

2014. dec. 29. 20:58
 4/9 anonim ***** válasza:
Ha minden kötél szakad, használj virtuális gépet XP-vel! Ha régi a játék, akkor valószínűleg úgy is normálisan futna.
2014. dec. 29. 21:02
 5/9 anonim ***** válasza:
Bizony, az újabb hardvereknél már nem nézik azt a fejlesztők, hogy a régi rendszerekkel is működjön. Piacilag már nem érdekük.
2014. dec. 29. 21:05
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm POC, működik IDE módban. :)
2014. dec. 29. 23:22
 7/9 T/Z ***** válasza:

Igen, ez is egy megoldás, amit POC írt, csak én azt gondoltam, talán már nincs is az ilyen új alaplapon a BIOS-ban olyan mód, ahol még lehet IDE beállítást megadni a merevlemezeknek.

Meg én NCQ, ill. Hot Swap párti vagyok, úgyhogy nem szoktam az ACHI-t kilőni, de ha nálad ez most így jó, akkor rendben.

Mi az a játék, ami annyira fontos?

2014. dec. 29. 23:56
 8/9 A kérdező kommentje:

A Splinter Cell Chaos Theory és Double Agent.

Tudom, hogy crackelni is lehetne, de nem azért vettem meg, hogy crackelgessem. Nem számít, hogy legális vagy nem, én semmilyen letöltésnél nem érzem hogy eredeti lenne(még csak egy mod után sem, persze a hivatalos patch nem számít bele, bár azt sem szoktam leszedni, csak ritkán) , még Steam-nél sem, annak ellenére, hogy fizettem egy-két játékért ott. Szóval ezért akartam annyira feltenni. Sokkal jobb érzés, a lemezes változatokkal játszani szerintem.

2014. dec. 30. 03:02
 9/9 A kérdező kommentje:
Amúgy fura, hogy nem, lehetett feltenni, mert van hozzá driver, az alaplap oldalán le lehetett tölteni mindenhez.
2014. dec. 30. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!