Ezt meg lehet javítani otthon? (tápegység hűtője)
Figyelt kérdés
Kb. egy éve h minden alkalommal amikor bekapcsolom a gépet, a tápegység ventilátora elkezd zörögni, és abbahagyja olyan 3-5 percnyi zörgés után. Pár napja viszont a szokásostól eltérően nem szűnt meg ez a hang, bár mennyit is vártam. Megnéztem mi van ott hatul, a ventilator lassabban, és nem egyenletesen forgott. Van amikor hirtelen felgyorsul egy pillanatra, aztán újra lelassul. Szétszedni a gépet nem akartuk, csak gyengeden kiporoltuk hátul a ventilatort. Már egyenletesen, de lassan forgott a hűtő és nem adott ki semmilyen hangot. Ma viszont megállás nélkül zörög ha bekapcsolom és a ventilator még lassabb lett. Házilag meg lehet ezt valahogy javítani? Szervizben ha csak a hűtőt akarjuk kicserelni, azt megtudják oldani? Mert a tápegység maga tökéletesen müxik.2015. jan. 5. 16:35
1/8 anonim válasza:
Simán szétszeded a tápot, és kicseréled benne a ventilátort. Pár csavart kell kicsavarni. Ha esetleg be van forrasztva, akkor forrasztópáka legyen kéznél.
2/8 anonim válasza:
Arra figyelj, hogy a beépítendő új ventilátor megközelítőleg azonos paraméterekkel rendelkezzen mint a régi. (fizikai méret, áramfelvétel, fordulatszám,légszállítás.) És ha szervízben csináltatod, nézzék át, milyen állapotban vannak a kondenzátorok.
3/8 A kérdező kommentje:
Szal ez azt jelenti h külön ki lehet cserélni a hűtőt, klassz
2015. jan. 5. 16:45
4/8 A kérdező kommentje:
Ha esetleg lenne még más válaszoló, aki kíváncsi arra h mien tápom van :Codegen 400W Model: 300XA
2015. jan. 5. 16:47
5/8 A kérdező kommentje:
Értem, köszi.
2015. jan. 5. 16:48
6/8 anonim válasza:
#4 Nem költenék rá, bármilyen jól működik, de a te tápod, a te döntésed. :)
7/8 A kérdező kommentje:
"4 Nem költenék rá, bármilyen jól működik, de a te tápod, a te döntésed. :)" mire nem koltenel? Nem értem. Uhmm, és mit javasolsz?
2015. jan. 5. 17:31
8/8 anonim válasza:
Codegen táp megjavítására nem költenék.
Ha egy 400W-os Codegen elég volt a gépedhez, akkor vehetsz helyette egy 350-400 W-os FSP-t
Viszont mivel egy értékelhető minőségű új táp 10 ezertől kezdődik, (szemben az 1000-2000 Ft-os ventilátor cserével) a te döntésed, hogy belefeccolod-e az a plusz nyolcezret, vagy sem.
A jelenlegi tápodnak a ventilátor a legkisebb gondja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!