Fel kell-e rázni a sűrített levegőt használat előtt?
-abszolút nem hitetlenkedés miatt kérdeztem hanem teljesen komolyan. Sosem láttam még ilyen sűrített levegővel töltött dezodoros flakont ,viszont sűrített levegős palackot -kicsit(búvár) és nagy (friss levegős készülék)használok.
-ezekben nagy nyomású levegő van. Lélegzésre való levegő. Tehát 23% oxigén és 77% nitrogén nagy nyomással bepréselve egy palackba.
-nyilván egy tisztításra szolgáló dezodoros flakonba aminek nem kell több tíz-száz Bar nyomást kiállnia nem levegőt, nem nitrogént tesznek hanem valami más hajtógázt. Ugyanazt mint általában a dezodorokba.
Egy Fa vagy AXE vagy bármilyen dezodort van aki felráz, van aki nem, de végül is itt folyadékot permetezel vele a testedre, azt nyomja ki a hajtógáz. Tehát egy ilyen palackban a folyadék mint illatszer és hajtógáz egyidejűleg jelen van...
De egy csak sima hajtógázzal telített flakont nem tudom miért kell felrázni, az nem válasz "mert rá van írva" :)
Magyarázatot szeretnék, hogy tényleg miért ? :)
mert levegő + hajtógáz van benne, és a te érdeked, hogy ne csak a hajtógáz jöjjön ki belőle...
dezodornál ugyanez a helyzet...
Na utánanéztem, van amelyikre rá van írva hogy fel kell rázni , van amelyikre nem.
A gáz amit kifújsz a flakonból egyszerű sima öngyújtógáz amit nem szagosítottak.
Itt egy termékbiztonsági adatlap , majdnem mindé ugyanez:
Összetevők:
Izobután 2,5-10%
Propán 15-50%
n-bután tiszta 50-100%
Tehát sima öngyújtógáz csak nincs szagosítva.
Itt az flakonos öngyújtógáz adatlapja:
Azt sem szoktuk felrázni. Cseppfolyós állapotban van benne a flakonban, változó hogy a flakon aljára megy-e "steigoló" cső
vagy elhagyják belőle, ha van benne akkor álló helyzetben a flakon aljáról a cseppfolyós anyagot kapja fel , ha nincs benne akkor álló helyzetben a tetejéről a gázt nyomja ki előbb.
A hűtő folyamat pedig a gyors nyomáscsökkenés (expanzió) miatt következik be. Ez a hűtőrendszerek egyik alapja is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!