Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik processzor erősebb?...

Vbadam7 kérdése:

Melyik processzor erősebb? (többi lent)

Figyelt kérdés

játékra, videófelvevésre, renderelésre bár a renderelés mellékes

[link]

2015. jan. 4. 19:34
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
A minimum órajel azt is eredményezheti, ha kilépsz az első nagyobb térbe, és egy töredék másodpercre leugrik az fps (például a memóriával való együttműködés programozási gondjai miatt), majd rögtön vissza. A minimumot látod, de ne ez határozza meg a döntésedet, hanem az átlag. Az ugyanis a releváns. Lehet, hogy a leesést észre sem veszed, mert olyan rövid ideig tartott és egyszeri esemény volt. Attól még az minimum érték lesz, de a játékélményt nem befolyásolja. Az átlag azonban adott idő alatt mért fps-ek átlaga. Azt pedig kétlem hogy ha 50 fps az átlag 10 perc gameplay alatt, abból 5 perc 5 fps lenne, 5 perc pedig 95. Valószínűbb, hogy 49-55 és egy töredék másodperces zuhanás 35-40 környékére - mely még mindig folyamatos a szem számára.
2015. jan. 5. 18:16
 12/14 anonim ***** válasza:
Minimum órajel helyett minimum fps (elírtam)
2015. jan. 5. 18:17
 13/14 anonim ***** válasza:

"A minimum órajel azt is eredményezheti, ha kilépsz az első nagyobb térbe, és egy töredék másodpercre leugrik az fps"

Vagy egy komolyabb harcba bocsátkozol sok MI ellenféllel, robbanásokkal, stb. Aztán amíg fél órát mész a pályán van 50 fps-ed, aztán amikor akció van, abban a pár percben ugrál 20 és 35 között, aztán egy házat nem bírsz eltalálni, nemhogy egy mozgó ellenséget. Vagy versenyjátékban rajtnál szétakadja magát a játék. Én ezt nem kockáztatnám meg, ha egyszer van jobb. Ha képes ekkorát droppolni az fps attól, hogy kilépsz egy szobából, az már nagyon rossz jel.

2015. jan. 5. 18:31
 14/14 anonim ***** válasza:

Azért itt nem fél órákat tesztelnek, hanem jellemzően 10-15 percet. Az a baj, kevés az információ az oldalukról.

Én amit tapasztaltam pl amd karival, legyen példának oka az oblivion még régebbről. Kijöttem a kezdőbarlangból, egy pillanatra megakadt és onnan több akadás nem volt a játékban, lehetett bármily komoly csata. Ez egy tesztprogramban kijött volna úgy, hogy az akkori procim minimuma a játék alatt mondjuk 15 fps, miközben ez egy tizedmásodperc volt, s a későbbiekben nem tapasztaltam ilyet. Ráadásul a játék közbeni fps valószínűleg az akkori intelek szintjét hozhatta. S ha ezt a minimum akadást el akarom kerülni, vegyek egy dupla annyiba kerülő procit? Áh, köszi nem :)

Ez csak egy példa volt.

Egyébként a minimum értékek is még bőven a folyamatos tartományban vannak, szóval ez az egész okfejtés felesleges.

2015. jan. 5. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!