AMD processzor esetén milyen foglalatú alaplapot érdemes venni?
Bezzeg a jó öreg LGA775 hány éven át bírta, pentium4-től egészen Core2quad-ig, meg adapteres Xeon-okig :(
Azért nem mindegyik s775-ös! Nekem Abit AW8-MAX alaplapom volt egy Intel Pentium 4-gyel és a Core 2 Duo-t sem kezelte, csak az Intel Pentium D volt a legnagyobb proci amit bele lehetett rakni.
Csak a megfelelő chipsettel ellátott alaplapok voltak alkalmasak p4-től Core 2Quad-ig kiszolgálni a procikat.
De még így is ez volt a legéletrevalóbb foglalat az eddigiek közül!
én is Intel 1150-et javaslok ha most kezdesz fejleszteni
ugyanígy befürödtem, csak FM2-es alaplappal. Arra sem jött már régóta új proci.
de te 2 év múlva fejlesztenél
-ki tudja mi lesz 2 év múlva
Hasznos infok rövid idő alatt! :) Mindenkinek megy zöld kéz.
Sok pénzem nincsen, főleg nem úgy, hogy drágább alaplap+drága proci is, szóval... Utána nézek ezeknek az Intel foglalatnak is, de árban fontosabb a dolog. Köszönöm. :)
Az alaplap ára nagyjából hasonló mindkét processzor márkánál. SATA III és USB 3.0-t tudjon, ezek olyan 20000ft körül vannak/kezdődnek.
Jelenleg nincs am3-t leváltani beharangozott termékcsalád, így azt megveheted. Egy fx 63000, vagy 8-as kezdetű elég lesz az elkövetkező pár évre (ha amd-ben gondolkodsz).
Én az előttem álló évet pl egy a8-6500k-val szándékszom kibekkelni. Bár így a 30 határán, egyre kevésbé érdekelnek a játékok :) de viszi őket szépen. Mindezek ellenére, te az FX-ek táján maradj, ha amd, vagy i5 környékén, ha intel procit veszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!