Bármilyen meghajtó jó windows 7 és 8 telepítésre?
tegnap raktam volna össze az új gépemet, de kiderült hogy nem IDE hanem SATA csatlakozó van rajta, ezért nem tudom összekötni az IDE meghajtóval
kérdés: bármilyen SATA dvd írót veszek, akár egy több éveset, összetudom kötni, és betudom olvasni vele a windows 7-8 lemezeket, majd feltudom vele rakni az operációs rendszert?
(mindezt azért kérdezem mert olcsón hozzátudok jutni egy ilyen dvd íróhoz)
nekem eleve pentium 4es számítógépem van, 478as foglalatú alaplappal. konkrétan a meghajtó csak dísz a számítógépben, azért kell nekem hogy windows-t telepítsek. nem szoktam használni.
egy teljesen új konfigot akarok összerakni, csak nincs hozzá sata meghajtóm, és az alaplapba nem tudom belekötni az ide meghajtót. ráadásul kaptam egy cd-t is az alaplaphoz, amit szintén nem tudok használni.
azért kérdeztem, hogy letudom-e tölteni a drivert az internetről anélkül hogy felraknám cd-ről
-persze, a normálisabb alaplapgyártók a hivatalos weboldalukon letölthetővé teszik a drivereket az összes op. rendszer részére, minden ami a cd-n van fent lesz a weboldalon is.
-de ezeket mind a Windows telepítése után tudod megcsinálni. Csak akkor tudsz felmenni a gyártó oldalára ha működik a hálókártyád. A hálókártyád akkor fog működni ha települ a driver. Tegyük fel hogy a win7 vagy 8 már tesz fel alapból egy működőképes drivert és akkor szerencséd van.
-De mi van ha nem tesz fel?
Kénytelen vagy használni a régi számítógépedet és azon a netet ahhoz, hogy az új gépedet rendesen feltelepítsd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!