Teljesen laikus vagyok, megmondanátok, hogy a lentebbi két processzor közül melyik a jobb és miért?
Intel Pentium G3240 és AMD Athlon II X4 640
Annyinak utána tudtam nézni, hogy az előbbi még szűk egy éve került forgalomba a másik meg négy éves, de én úgy tudtam, hogy a magok száma is mérvadó a teljesítménynél, felvilágosítana valaki, mert új középszerű pc-t raknék össze és az Intel proc.-t ajánlották.
Asrock H87M alaplap
Intel Pentium G3240 processzor
Sapphire R9 270 2GB DDR5 OC Dual-X 11220-00-20G videokártya
Chieftec CTG-500-80PB OEM táp
4Gb DDR3-as memória
Ebbe a konfigba megfelel egy kétmagos proci?
Köszönöm a válaszokat
Tehát akkor az nem lóg ki a sorból? Úgy értve hogy a VGA 45ezer körül mozog, a proc. pedig 15 körül, de akkor a minőség az nem egyenesen arányos az árral, gondolom.
Fejleszthetőség alatt mit értesz?
később tudsz bele tenni i5-ös vagy akár i7-es procit is
fullhd-ban jó lesz az a proci a vga-hoz, de egyébként az említett amd-vel se lennél előrébb
640 reális àra 15 alat lene
Már kifutot cpu, újonan tuláral lehet ha leltél használtan meg 10 alat kéne menie...
1150 be mehet majd bika i5 is
Még am3+ ... -ba egy kalap :@ $#§@¥!!! :D
Most néztem itt egy összehasonlítást a kettőről:
Itt a teljesítményük majdhogynem megegyezik, tudnátok egy fokkal jobb processzort ajánlani úgy 30-35ezres kereten belül, ahhoz a konfighoz ami fentebb le van írva.
Persze ha egyáltalán van értelme. Bár most úgy vennék bele mindent, hogy megint ne kelljen költenem rá egy jó ideig.
"Bár most úgy vennék bele mindent, hogy megint ne kelljen költenem rá egy jó ideig."
Akkor a legolcsóbb i5 kéne neked, de az bőven 40k fölött van :( Viszont 30k körül már van i3, ami azért messze jobb, mint a pentium. Intel Core i3-4130 van ennyiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!