Régi gépre rá lehet-e kötni egy új led monitort?
van egy nagyon régi gépem, amit majd jövőre fogok csak tudni lecserélni Windows XP van rajta és a videokártya is csak egy integrált vga!
Videokártya tulajdonságai:
VIA Chrome9 HC IGP Family
128MB
1024×768 (32bit)(60hz)
Szerintetek működni fog majd rajta ez a monitor:
A csatlakozó az megegyezik mert azt néztem, hogy D-SUB!
És ha működik is-e majd rajta fel tudom-e egyáltalán telepíteni? vagy nem lesz-e rajta nagyon rossz a képminőség, szaggat-e rajta stb... ???
"Egy jó CRT-nek szebb képe van"
Azt írta, hogy a CRT-je is Samsung, tehát itt meg is bukik a dolog :) LCD-nél az elektronika és a panel ami nagyon fontos: MVA, S-PVA, AMVA, e/h/s-IPS panellel messze szebb képet kapni, mint bármelyik olcsó TN-es Samuval. Igazából bármi, ami nem TN panellal szerelt ajánlható (TN paneles monitorok közt is vannak persze jobbak, de annyira mélyen ne menjünk bele). Az elektronika meg olyan dolog, hogy a gyártón kívűl másra nem nagyon lehet támaszkodni - kb. az új árral arányos a minőség.
De a jó választás attól is függ, hogy mennyit használod a számítógépet: ha a következő 2-3 évben max. napi fél-1 órát, akkor elég a Samu is (több a gari), mert ha lerobbanna akkor nem ér olyan kellemetlenségként, bedugod helyette a CRT-t, visszaküdlöd cserére és kész. De ha komolyabb időtartamokra kell, szerintem érdemes beruházni egy használt félprofi-profi monitorra, mert egyrészt valósághűbb színeket látsz, másrészt kicsit furán hangzik, de üzembiztosabb is: egy Eizonak 20-30.000 üzemóra meg sem kottyan - de sajnos garit használtban max. csak fél-1 évig kapsz.
Száz szónak is egy a vége: én egy használt monitorra szavazok ennyiért: ha nem akarsz jobban belemélyedni, akkor a korábban hivatkozott Eizo vagy mondjuk egy ilyen Fujitsu ( [link] ) egészen biztosan nem okoz csalódást. Ha több időt szeretnél beleölni, akkor meg tanulmányozgasd nyugodtan az apróhirdetéseket, előbb-utóbb csak kifogsz valami tuti vételt, amin egy kis lóvét megtakaríthatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!