Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Régi gépre rá lehet-e kötni...

Régi gépre rá lehet-e kötni egy új led monitort?

Figyelt kérdés

van egy nagyon régi gépem, amit majd jövőre fogok csak tudni lecserélni Windows XP van rajta és a videokártya is csak egy integrált vga!

Videokártya tulajdonságai:

VIA Chrome9 HC IGP Family

128MB

1024×768 (32bit)(60hz)

Szerintetek működni fog majd rajta ez a monitor:

[link]

A csatlakozó az megegyezik mert azt néztem, hogy D-SUB!

És ha működik is-e majd rajta fel tudom-e egyáltalán telepíteni? vagy nem lesz-e rajta nagyon rossz a képminőség, szaggat-e rajta stb... ???

2015. jan. 3. 18:15
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Nincs rajta sem hmi sem dvi. (Most néztem utána!)

De ettől eltekintve is az erősen nem ajánlott kategória, ráadásul az emaggal is elég rosszak a tapasztalataim.

De ha már mindenképpen ezen az áron és tn paneles vga bemenetes kell, akkor:

[link]

2015. jan. 5. 10:40
 12/22 anonim ***** válasza:

+1

Én se vennék Emagtól semmit, Romániából hoznak mindent, és még csak nem is olcsó. Gariztatásnál is Romániába viszik vissza.

És ne vegyél csak D-sub csatlakozóval rendelkező monitort, legalább egy DVI legyen rajta. Én inkább egy ilyesmit vennék 20k-ért: [link]

2015. jan. 5. 10:57
 13/22 anonim ***** válasza:
No azért az az Eizo eléggé durva monitor ám, ha valaki még most tér át CRT-ről, akkor áll-leejtős élményt fog neki adni, de ne felejtsük el, hogy az egy profi tervezői monitor. Az átlag usernek meg inkább számít az, hogy széles és nagy átmérőjű kijelzője legyen. Képminőség terén földbe döngöli úgy 30-40.000 forintig bármelyik új monitort (Samukat és kínai/koreai társait tán még fölötte is), de ettől függetlenül multimédiás használatra biztos nem vennék ilyet.
2015. jan. 5. 12:38
 14/22 anonim ***** válasza:
Amit a kérdező linkelt az se nagyobb, sőt, kisebb. Úgyhogy az egyetlen előnye, hogy 16:9-es. Már ha ez előny, mert az se mindenkinek előny.
2015. jan. 5. 13:06
 15/22 anonim ***** válasza:
2015. jan. 5. 13:09
 16/22 A kérdező kommentje:

Hát, most így eléggé elbizonytalanodtam, mert nem is tudom, hogy melyik lenne a legjobb!

Jó igaz, hogy nyilván 20.000 Ft ért nem kapok csúcsgépet, de annak megfelel, hogy még csak egy régi ugyan úgy samsung CRT monitor van a gépen, és azt gondoltam, hogy attól már biztos jobb lesz!

Meg ami most rajta van már nem is a legjobb már egy kicsit vibrál is meg elég homályos!

Mondjuk azt nem értem, hogy a samsung és az emag-al mi a baj?

2015. jan. 5. 19:26
 17/22 A kérdező kommentje:

Nem akarok én olyan csúcs szuper monitort venni, viszont azt se szeretném, hogy nagyon rossz, legyen, mert láttam már pont ilyen monitort, és azért is gondoltam erre, hogy ez jó lesz, mert ott úgy látszatra jónak tűnt?

Viszont nem értem, hogy mi a gond a samsungba, hamar elromlik? rossz a kép??

2015. jan. 5. 19:31
 18/22 A kérdező kommentje:
És szerintetek egy használt monitor jobb lehet mint pl: egy új?
2015. jan. 5. 19:35
 19/22 anonim ***** válasza:

Az emagtól eddig két telefont és egy laptopot rendeltem. De csak azért mert fekete péntek volt, és akkora akciókkal már megérte, egyébként eszembe nem jutott volna tőlük rendelni.

Telefon: Romániába szánt készülékek, román doboz és papírok, ha gariztatni kell majd Romániába viszi vissza a futár, és hozza vissza valamikor.

Laptop: ugyanaz igaz erre is, mint a telefonnál, csak még a billentyűzete se magyar.

De nem is lenne ezzel baj, ha olcsóbbak lennének, mint a magyar boltok. De nem olcsóbbak, sőt, drágábbak.

Azt azért hozzáteszem, hogy ezeket előre tudtam, hogy ilyen lesz, de a fekete péntek miatt még így is megérte, de ilyen csak egyszer van egy évben, és a jó vételek csak pár percig tartanak.

"CRT monitor van a gépen, és azt gondoltam, hogy attól már biztos jobb lesz!"

Egy jó CRT-nek szebb képe van, mint az LCD-knek.:) Csak régi, sokat fogyaszt, nagy, nem kíméli a szemet...

2015. jan. 5. 19:37
 20/22 A kérdező kommentje:

Értem!

Köszönöm szépen, azért a véleményeket, további szép estét!

2015. jan. 5. 19:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!