Megérni ez a memória?
Kingmax 4X1GB Cl7 FLGD45F-B8MF7
Asrock Fm2a88m+Extreme4 alaplappal és egy a6 7400k-val használnám. Csak integrált videokártyával. Külsőt nem tervezek mert nem fogok olyan játékokkal játszani amire ne lenne elég az integrált.
Vagy ajánlanátok nekem hasonló memóriát 2x2Gb/4x1 Kingmax/Kingston/Corsair min 1600Mhz?
Ha engedi a keret:
Fajlagosan jobban megéri mint az 1600-as, mert az a plusz relatíve 1000 forint az csekély dolog ahhoz amennyivel több FPS-t csikarhatsz ki belőle.
És 2x4 legyen, ne 4db, mert csak dualchannelt támogat a proci.
Bocsánat már este van nekem, elnéztem nem 8GB RAM-ot néztél hanem 4GB-ot, akkor értelem szerűen ugyan ez a felállás csak 2x2-be vedd ami 1866 MHz-es.
Vagy ha mégis engedné a keret, akkor amit linkeltem, bár válogathatsz a színből is.
Szerintem ne vegyél 4gigát, az kevés lesz, akármire is akarod majd használni a gépet.
2×4giga Harvderapróról beszerezhető ~16ezerért, az nem sokkal több egy 4 gigás modulnál.
Ráadásul azok az AMD APU-k sokat profitálnak ha dual channelt használsz, nem csak egy modult.
És ne használj 4 modult, ha nem muszáj, inkább csak kettőt. A memóriavezérlő jobban szereti, ha csak 2 modult kell vezérelnie, mintha négyet kellene.
Való igaz, az 1866MHz is hozna javulást az 1600MHZ-hez képest, de jelen esetben a memória többlet (4GB vs. 8GB) több pluszt hozna.
Nem, főleg hogy abból 500MB-ot biztosra le fog csípni alapból az integrált VGA, plusz a windows további 600-1500MB RAM-ot eszik meg.
átlagban ~1,5 GB RAM megy el, maradt 2,5, ami "semmire" nem elég, mert azért egy játék megint csak megeszik 2GB RAM-ot, és annál az 500 MB-nál a windows meg elkezd izgulni hogy jajj, el fog fogyni a RAM, csukd be ezt, csukd be azt.
Semmivel nem lesz jobb, csak DualChannelt támogat a proci, nem QuadChannelt.
Valamint ha hardveres hiba lép fel akkor nem mindegy mennyi ideig keresed a problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!