Mindenki sz*rozza a másik márkát! Ti 120-130 ezres kategóriában milyen laptopot vennétek?
Valaki szerint a HP minőségi laptopokat gyárt. De a Pavilion széria a legrosszabb széria mind közül!
Van aki szerint a Dell úgy sz*r ahogy van!
Mások meg nem vennének Acer, Fuji, Lenovo, Toshiba gépeket, a Sony Vaioról nem is beszélve!
Miért ilyen bonyolult a laptop választás?
"Asusról a haverom tud beszélni, akinek 4x romlott el fél év alatt..."
Biztos van minden márkában selejt.
Amúgy én is tudnék beszélni az Asusról. Nekem épp 3 éves, és soha nem volt gondom vele, pedig számtalan telepítésen van túl, sokat játszottam vele, nem ritkán 90-95 fokos volt a processzor, torrent állandóan megy rajta, 17 ezer üzemóránál tart lassan, és a mai napig kifogástalanul működik. Még az aksija is tökéletes, nyugodtan megnézhetek rajta egy 2,5-3 órás filmet.
Tehát egy haver tapasztalatai alapján nem kell ítélkezni egy márka felett.
Előző, a 77%-odhoz képest sok eszed van...
Kérdező: Nem márka alapján választunk! Találd ki, hogy mennyit tudsz rákölteni, aztán menj fel Prohardverre és kérj ajánlatot a megfelelő fórumtopicban. Aztán olvass tesztet az ajánlott laptopokról és az igényeid alapján válassz!
G.
Kicsit olyan ez, mint az autó márkák. van aki sose venne francia autót, van aki a Peugeot-ra esküszik és sose venne másmilyet :)
Mindegyikkel lehetnek rossz tapasztalatok, de sokat nyom a latban a hit vita és a sznobizmus.
Nem vitás, hogy nehéz döntés lehet a jó választás. Főleg hogy ami gyanúsan olcsó, az valószínűleg komoly kívánnivalókat hagy maga után valamilyen téren. Sajnos ezzel szemben a nagyon magas ár önmagában nem garantál semmit.
Szinte minden gyártónak vannak alacsony és magasabb kategóriás modelljei. Az utóbbiak drágábbak nyilván, az előbbiek minősége, tudása pedig rosszabb.
A csúcsmodell megvásárlása mindenképpen pénzkidobás. A közép út a helyes út, jó kompromisszumokkal.
Neked még a nevedből is ered az ész :)
Magánvélemény, nem szeretem a laptopokat és kész. Olyan ez, mint ha valaki konzolfan, aki utálja a PC-t, csak a konzolt szereti.
#16!
Nem hiszem hogy erről van mit vitatkozni. Azt gondolom, hogy a használati értéke (tulajdonságai) dönti el melyik a "jobb".
Ha nem igény a mobilitás, akkor az asztali megoldás valószínűleg jobb. Jobb ár/teljesítménye, skálázhatósága, kényelme és számos pozitív tulajdonsága miatt.
Ha a mobilitás fontos, ide-oda kell hurcolni annak oltárán áldozni kell.
Sokan egyéb ok alapján is döntenek: manapság sokan akarnak laptopot, mert akinek nincs laptopja az hülye :-)
Úgy gondolom, hogy ésszerű kompromisszumok alapján el lehet dönteni.
# 16
Ezt azért nem kell a konzolfansághoz hasonlítani. Ez is teljes értékű pc, viszont sok embernek fontos a kis méret és a hordozhatóság. Szerintem nagyon is praktikus, ezért én asztali gépet nem vennék.
Amúgy meg Te jöttél egy laptopos kérdéshez trollkodni, ami csakugyan minősít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!