Mennyire összehasonlítható teljesítményben egy ARM processzor egy x86/x64 architektúrával?
Arra gondolok, hogy pl. most rendeltem egy Android boxot, amiben 4magos Rockchip RK3188 1,8Ghz proc van 2GB RAM mellett.
Van egy irodai feladatokra tökéletesen alkalmas 2magos 2,2Ghz Intel P6100 alapú notebookom 3Gb Rammal.
Ezeknek a sebessége mennyire vethető össze? Ha a processzor magokat és a frekvenciát nézem, akkor összességében a Rockchip veri a P6100-et, de nyilván nem így van. Vagy legalábbis gondolom...
egy telefon proci nem azonos egy számitógépével
a számitógép proci jobb.
én sztem egy 4 magos 1,3ghz telo proci felér egy számitógépes 1 magos 3ghz-sel.
#4 persze, csak úgy kb próbáltam behatárolni
de a lényege, hogy a telo procik még közel sem olyan erősek, mint egy gyengébb pc proci
Azon gondolkoztam, hogy nyers erőben biztosan eléggé el van maradva. De ezeknél a mobil processzoroknál elég sok minden lehet optimalizálva (speciális utasításkészlet???) abból kiindulva, hogy nem okoz gondot nekik egy full HD videó lejátszása sem. Nehéz megfelelően összevetni őket. Szerintem 3D mobil processzorok is sokat dobnak a végső teljesítményen. Nekem úgy tűnik, hogy pl a mobil 3D jóval fejlettebb, mint egy sebességben megfelelő x86 grafikus gyorsítója, mondjuk az említett 3Ghz P4-hez tartozó annak idején etalon GPU.
Tehát:
- nyers sebességben jócskán elmarad
Viszont
+ az hardver optimalizáció végett a 3D és a videó lejátszás fejlettebb jóval, mint egy sebességben megfelelő X86/X64.
Bár nem értek hozzá, de nekem így tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!