Videokártya vásárlása esetén mik azok a termékadatok ami alapján érdemes választani?
Pcx-et nézegettem, rengeteg a kártya és ilyen ~100 - 1000 forint árkülönbséggel követik egymást...
Szóval arra lennék kíváncsi h az egyes kártyainfók mit is jelentenek a gyakorlatban, mert itt jobbára olyan válaszokat találtam h "mond meg milyen a géped és én megmondom milyen kártya lenne jó" de azért én azt is akarom tudni h miért.
Erről szóló leírásokat, cikkeket vagy itteni gyik válasz linket is elfogadok. Gondolom aki napi szinten mozog ebben az 2 perc alatt linkel 3-at h mit olvassak el és akkor nem kell órákig bűvöljem a gúglit. :)
azért kérdezik milyen géped van mert a processzor "milyenségéből" lehet hozzá videokártyát ajánlani.
Általánosan elterjedt hogy játékra való videokártyát a processzor árához képest kétszer annyiba kerülőt érdemes venni. Tehát 20.000 Ft-os proci mellé egy 40-50 ezres kártyát, egy 50 ezres proci mellé 100.000 forintos kártyát.
Régi elavult gyenge proci mellé nem érdemes drága erős kártyát venni mert a proci miatt nem fog megfelelően futni a játék.
Ugyanígy drága erős proci mellé sem érdemes gyenge olcsó kártyát venni, mert akkor a kártya gyengesége miatt nem fog menni megfelelően a játék
A játékra való videokártyák valahol 30.000 Ft környékén indulnak és áruk emelkedik a csillagos égig...
Amiket minimum nézni kell egy játékra való videokártyánál: Minimum 128 bites, ddr5-ös, 1-2 GB -rammal ellátott , kb 1000 MHz magórajel, elég nagy fogyasztás 100 W körül (nagy teljesítmény = a nagy fogyasztással), és ami még nagyon nagyon fontos hogy mennyi számolóegység van egy kártyában! (800-900 számolóegység van az legolcsóbb játékkártyákban)
Mivel különböző architektúrájú kártyák vannak piacon, így legegyszerűbben tesztek alapján lehet őket összehasonlítani.
Hiába nézed, hogy ennek magasabbak az órajelei, mint a másiknak, ha a másik egyszerűbben erősebb.
Ez alapján úgy sem tudod megmondani, hogy melyik az erősebb kártya.
Szóval ha érdekel a téma olvass prohardveren cikkeket, ott le van részletesen írva, hogy mi is az a gcn, kepler, maxwell, mi is az a mantle, cuda, stb stb
Az ajánlásnál természetesen az ár-érték arány dönt (legalábbis a normálisabb rétegnél, nem az elvakult fanboyoknál, akik ide járnak szakérteni), tehát hiába egy nagyon jó kártya a gtx 750ti, csak akkor fogom ajánlani, hogy szempont a nagyon kicsi fogyasztás. Máskülönben azon az áron már lehet venni R9 270-et is, ami meg már egy másik kategória.
Ajánlom még ezt az oldalt: [link]
itt ki tudsz választani két kártyát, és kiad egy listát az általuk tesztelt játékokból, és az fps-ekkel ahogy ott az adott kártyák teljesítettek.
Viszont az ilyen teljesítmény összehasonlítós oldalakat kerüld!
Értem, köszönöm a válaszokat!
Max egy éven belül szeretnék összerakni egy drágább gépet (~200 ezerből) de arra még meg kell keressem a pénzt. (ha több mint 50 ezret ki akarok adni majd egy kártyára akkor azért jó lenne ha egy minimális tudást szereznék a dolgokról :)
Most egy ilyen gépem van: ECS G31T-LM, Intel Core 2 Duo E4600 2400 MHz, 2gb RAM, és egy alaplapi vmi. Arra gondoltam h addig vennék egy olcsó kártyát 10 ezer körül ami elvisz pár régebbi játékot illetve hd filmezésre használnám még, de ahogy néztem ebben a nagyon olcsó kategóriában is annyi fél van..
HD4850/HD4870 8-10ezer
HD5770 12ezer
Ami ezeknél jobb, azok már drágábbak is.
Remélhetőleg a tápegységed el fogja bírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!