Miért nincs hang? Sűrgős! (többi lent)
Üdv! Nincs hang a gépemen hiába fel van pakolva a driver. Az eszközkezelő nem mutat semmi hibát. Eddig csak felraktam a HD Realtek Audio-t és működött, de most nem történik semmi. A videókártyának a drivere felrakott valami HD audio Nvidia drivert, ezt már leszedtem, mert ha jól emlékszek ez sosem volt telepítve máskor. Az Audio és hangeszközöknél azt jelzi, hogy nincs hangeszköz. Hiába van telepítve a Realtek és letörölve az Nvidia audio, így is az eszközkezelőben az Nvidia High Definition Hangeszközt jelzi. Nem tudom mi lehet a baj segítsetek!
Konfig: Intel Pentium 4 3.2 Ghz, Windows Xp Sp3, VGA: Nvidia Geforce Gt 430, alaplap: Fujitsu D2151-A1, 150Gb HDD
Válaszokat előre is köszönöm!
AZ NVIDIA audio a HDMI csatlakozó miatt a videokártyába épített hangeszköz. Ha eltávolítod a driver-ét akkor a HDMI-n nem ad át hangot.
Jelenleg az Eszközkezelőben a Hangkártyáknál milyen eszközök vannak? Van ismeretlen eszköz is?
Előfordulhat még, hogy a BIOS-ban le lett tiltva, vagy az alaplapon az előlapi audiocsatlakozóknál hiányzik a jumper:
Az első hozzászólás WIn7/8-ra vonatkozhat. XP alatt nem működik.
Közben elfelejtettem az alaplap képét:
jobb szélen a sárga csatlakozót nézd meg (AFP=Audio Front Panel=Audio Előlapi Panel)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!