Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Rossz a gépem? Mi lehet a baj?

Rossz a gépem? Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés

instabilan működik, lefagy, kékhalàlt

kapok ha mind a két memória modul

benne van. (4+2gb 1600mhz kingmax

+Asrok fm2a55m-vg3+ alaplap) Így,

hogy kivettem a 2 gigásat eddig

normàlisan működik nincs vele baj. A

kérdés, hogy mitől lehet ez? Az előző

gépemnek ugyanez volt a baja. (2+1gb

1600mhz kingmax) Az alaplap memória

tàmogatàsànàl nincs a listàba az én

ramom, talàn ez lehet a baj? Vagy dual

channelbe működnek az a baj? Úgy

tudom csak két azonos tud úgy.

Mégiscsak szükség lenne erre a +2gb-ra

a 4 már manapság kevés, vagy +4gb-al

màr nem lenne gond? Egyik ram se hibàs

ez 100% tesztelve. Valami ötehet?

2014. dec. 26. 22:30
 1/6 A kérdező kommentje:
időzítés, minden megegyezik!
2014. dec. 26. 22:32
 2/6 anonim ***** válasza:

ha nincs a támogatáson csak annyit jelent, azzal nem lett tesztelve. Az a fontos, hogy a ram órajelét támogassa az alaplap.

Ha azonos slotba teszed őket de eltérőek a méretek, akkor nem lesz dual channel.

2GB-ossal is próbáltad? Tehát hogy csak az van bent a gépben. Lehet haldoklik a RAM.

Slotokat felcserélted (a 2 gb helyére menjen a 4 gb-os a 4es helyére meg a 2) már és próbáltad úgy? Az is lehet valami érintkezési hiba van az alaplap és a ram közt. Ha van alaplapon 4 vagy több memória slot, próbáld meg átrakni őket másik kettőbe (azonosba), hátha úgy megy.

2014. dec. 26. 22:40
 3/6 anonim ***** válasza:
amúgy most lettem tanúja számomra nem érthető dolognak . laptopomba volt 2 gb ram raktam mellé ugyan azon márkájú ugyan azon óra jelű memóriát és dual chanellben fut adia is ezt írja.. érdekes vajon hogy jött ez létre ?
2014. dec. 26. 22:42
 4/6 anonim ***** válasza:
ezt nem írtam 1 gb memóirát raktam mellé .
2014. dec. 26. 22:43
 5/6 anonim ***** válasza:
memóriát*
2014. dec. 26. 22:43
 6/6 anonim ***** válasza:

Hát, biztos h ram-nál van bibi. Az, h nincs benne a QVL listába, nem jelenti feltétlen azt, h akkor nem is megy vele, viszont előfordulhat. Amik a listában vannak, azok biztos, h jók. A többi meg... érted.

Igen, 2 azonos memória tud dual channelbe működni, azonos órajel, azonos időzítés. Általában kitben árulják az összetartozó kártyákat, mert azok biztos, h együtt működnek. Azért írom ezt, mert előfordulhat az is, h te most hiába veszel a 4 gigád mellé egy másik 4eset, lehet h ugyanaz az órajel, de nincs kizárva, hogy mégse fogja dual channelbe felismerni.

2014. dec. 26. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!