Melyik processzor lenne alkalmasabb játék szempontjából? Normális érveket kérek, hogy miért nem csak rá vágni az i7 et.
Intel core i5 4690K ez ugye húzható, de 4 szálon futtat.
Intel core i7 4770 ez pedig 8 szálon fut, de nem húzható.
"Sok itt az időutazó... A játékok szempontjából a konzolok a mérvadóak, és mindkettőben 8 magos proci van."
A konzolokban durván megfogalmazva ebből van kettő, vagy egy R7 260X-szel megegyező erejű IGP-vel:
"Egy-két év, és alap követelmény lesz, hisz a fejlesztők lusták optimalizálni."
Programozói lustaság... könnyebb kevés szálra megírni valamit, mint jól optimalizálni több szálra. Ezért szeretik a programozók a kevés de erős magot. A HT pedig nem igazi mag, átlagban kb. +15%, amit ki lehet vele hozni.
Visszatérve a kérdésre:
A 4690K-tól 15-16%-kal gyorsabb az i7 4770, ha munkáról van szó. Ez gyakorlatilag mérési hibahatáron belül kerül a 0%-hoz, ha játékról van szó. A kettő között árban ~30% a különbség. Az i5 sokkal jobban megéri.
kedves 10x-es
a"hahaha" meg a "tanulj meg ragozni" nem érvek a 2 mag négy szál vagy 8 szál kérdés mellé ...
érveket hozz fel ha már magszámot említesz játék alatt, teszteket mutass ahol mondjuk egy 6 vagy 8 magos AMD jobban teljesít a 2 vagy 4 magos Intelnél...
-én tudok neked teszteket mutatni, de ott mindig kiderül, hogy lehet neked 500 magod is, akkor sem lesz 5-nél több fps-ed játék alatt mintha csak egy 4 magosod lenne:
szóval nem nézted meg a linkeket amit küldtem...
pedig abból kiderül hogy majdnem ugyanúgy futnak mint Intelen...
viszont AMD-ről lebeszélnélek, a legutolsó CPU foglalatuk az AM3+ ami 2011-es születésű tehát 4 éves. Nem fognak már procikat ezekbe gyártani többet tehát elavultnak számít. A technológia is 4 éves, tehát egy mai negyedik generációs (i5 4690K) Intel-el nem tud versenyre kelni ...:)
ajánlhatunk de ígérd meg , hogy tényleg alaposan megnézed és elolvasod amit küldünk, ne hiába koptassuk a billentyűzetet...
-Ha K jelzésű i5-ös procit veszel akkor azt egy Z97-es jelzésű (chipset-ű) alaplapban tudod normálisan húzni
ha sima i5-öt veszel ( K jelzés nélkülit) azt nem tudod húzni, oda jó egy H97, B85, jelzésű alaplap
Néztem amiket ki írtatok meg linkelgettetek csak nem volt közte a 4690k csak másféle i5 ös processzorok de látom és rengeteg foglalkoztam vele teszteket is néztem összehasonlítást angol blogokat. És igen azt tudom h Z97-es chipset alaplapot veszek ki is néztem őket:
konkrétan ezek lennének azok mást nem néztem de nem is kell.
"De fel merült egy újabb probléma, hogy az amd-n jobban futnak a játékok vagy sem?"
Ha azt vesszük, hogy szinte semmi nem használ 4-nél több magot és az AMD-nek könnyfakasztóan gyenge az egyszálú teljesítménye. Játékban sokszor az i3-asokkal futnak versenyt.
Alaplapban van pár jó az MSI-nél is. a Guard Pro-k például.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!