Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik processzor lenne...

Melyik processzor lenne alkalmasabb játék szempontjából? Normális érveket kérek, hogy miért nem csak rá vágni az i7 et.

Figyelt kérdés

Intel core i5 4690K ez ugye húzható, de 4 szálon futtat.

Intel core i7 4770 ez pedig 8 szálon fut, de nem húzható.

2014. dec. 25. 17:30
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
-akkor te vegyél konzolt és játssz azon, úgy látszik te ahhoz értesz ...:)
2014. dec. 25. 17:54
 12/21 anonim válasza:
Utolsó gondolom konzol fan vagy. A konzolok még nem tartanak ott ahol kellene, igazából gyerekcipőben járnak. A konzoloknak a jövőben lesz nagy piaca, de az nem 1-2 év múlva az is biztos. A másik pedig, hogy i7 több monitoros rendszer mellé több vidikari mellé cf, sli....
2014. dec. 25. 18:01
 13/21 anonim ***** válasza:

"Sok itt az időutazó... A játékok szempontjából a konzolok a mérvadóak, és mindkettőben 8 magos proci van."

A konzolokban durván megfogalmazva ebből van kettő, vagy egy R7 260X-szel megegyező erejű IGP-vel:

[link]

"Egy-két év, és alap követelmény lesz, hisz a fejlesztők lusták optimalizálni."

Programozói lustaság... könnyebb kevés szálra megírni valamit, mint jól optimalizálni több szálra. Ezért szeretik a programozók a kevés de erős magot. A HT pedig nem igazi mag, átlagban kb. +15%, amit ki lehet vele hozni.

Visszatérve a kérdésre:

A 4690K-tól 15-16%-kal gyorsabb az i7 4770, ha munkáról van szó. Ez gyakorlatilag mérési hibahatáron belül kerül a 0%-hoz, ha játékról van szó. A kettő között árban ~30% a különbség. Az i5 sokkal jobban megéri.

2014. dec. 25. 18:02
 14/21 anonim ***** válasza:

kedves 10x-es

a"hahaha" meg a "tanulj meg ragozni" nem érvek a 2 mag négy szál vagy 8 szál kérdés mellé ...

érveket hozz fel ha már magszámot említesz játék alatt, teszteket mutass ahol mondjuk egy 6 vagy 8 magos AMD jobban teljesít a 2 vagy 4 magos Intelnél...

-én tudok neked teszteket mutatni, de ott mindig kiderül, hogy lehet neked 500 magod is, akkor sem lesz 5-nél több fps-ed játék alatt mintha csak egy 4 magosod lenne:

[link]

[link]

[link]

2014. dec. 25. 18:13
 15/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Eldöntöttem, hogy akkor marad az intel i5 4690k. De fel merült egy újabb probléma, hogy az amd-n jobban futnak a játékok vagy sem?
2014. dec. 25. 18:25
 16/21 anonim ***** válasza:

szóval nem nézted meg a linkeket amit küldtem...

pedig abból kiderül hogy majdnem ugyanúgy futnak mint Intelen...

viszont AMD-ről lebeszélnélek, a legutolsó CPU foglalatuk az AM3+ ami 2011-es születésű tehát 4 éves. Nem fognak már procikat ezekbe gyártani többet tehát elavultnak számít. A technológia is 4 éves, tehát egy mai negyedik generációs (i5 4690K) Intel-el nem tud versenyre kelni ...:)

2014. dec. 25. 18:43
 17/21 A kérdező kommentje:
Jól van. És alaplapos kérdésemre se kaptam választ. Egy alaplapot tudtok ajánlani hozzá ?
2014. dec. 25. 18:51
 18/21 anonim ***** válasza:

ajánlhatunk de ígérd meg , hogy tényleg alaposan megnézed és elolvasod amit küldünk, ne hiába koptassuk a billentyűzetet...

-Ha K jelzésű i5-ös procit veszel akkor azt egy Z97-es jelzésű (chipset-ű) alaplapban tudod normálisan húzni

ha sima i5-öt veszel ( K jelzés nélkülit) azt nem tudod húzni, oda jó egy H97, B85, jelzésű alaplap

2014. dec. 25. 18:57
 19/21 A kérdező kommentje:

Néztem amiket ki írtatok meg linkelgettetek csak nem volt közte a 4690k csak másféle i5 ös processzorok de látom és rengeteg foglalkoztam vele teszteket is néztem összehasonlítást angol blogokat. És igen azt tudom h Z97-es chipset alaplapot veszek ki is néztem őket:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

konkrétan ezek lennének azok mást nem néztem de nem is kell.

2014. dec. 25. 19:36
 20/21 anonim ***** válasza:

"De fel merült egy újabb probléma, hogy az amd-n jobban futnak a játékok vagy sem?"

Ha azt vesszük, hogy szinte semmi nem használ 4-nél több magot és az AMD-nek könnyfakasztóan gyenge az egyszálú teljesítménye. Játékban sokszor az i3-asokkal futnak versenyt.

Alaplapban van pár jó az MSI-nél is. a Guard Pro-k például.

2014. dec. 25. 19:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!