Egerem kikapcsol és vissza mi a baja? (többi lent)
speedlink egerem van és egy Dell laptopom és az egér közbe kikapcsol és vissza de világít csak nem érzékeli a laptop van, hogy ki kell húznom és visszadugni az egeret 2 db USB bemenetel van mind kettőnél ezt csinálja,Windows 7-em van.
Mit tegyek? mit ajánlotok?
ezt találtam: "Gyors, meghajtóprogram nélküli telepítés be-/kikapcsoló és automatikus készenléti mód a minimális energiaigényhez"
itt: [link]
ha nem is ugyanaz az egér, gondolom van hasonló tulajdonsága, lehet ezt az automatikus készenléti módot valahol ki kellene kapcsolni.
nos én kifogytam a lehetőségekből, két dolog jutott még eszembe, de gondolom már te is próbáltad:
- nyomogatni rajta egy gombot, hátha arra bekapcsol
- a laptopodnál nincs vmi beállítás, hogy letiltja a külső egeret, ha be van kapcsolva a touchpad? (bár ez ált fordítva szokott lenni)
+1 biosban esetleg vmi letiltva/módosítva, ami az energiaellátásnak bekavar
Persze illene kipróbálni másik gépbe, hogy ott is úgy viselkedik-e, ill a az eszközkezelő usb-hub beállításainál megnézni, hogy ne adj isten ott külön be van állítva, hogy kikapcsolhatja a hubot, bár kétlem.
Ha más nem, akkor visszakell vinni az egeret, lehet, hogy hibás.
Biosban a legacy usb legyen be
usb mouse/keyboard legyen be
egér beállításait a hozzá való driver adja ott kell keresgélni
energiagazdálkodás fülnek kell legyen a hardver tulajdonságaiban (eszközkezelő) ott "kikapcsolhatja az eszközt" alatt ne legyen pipa
valószinü valamiért nem ébred fel az egér (passz).
Van elég RAM a gépben kapcsold ki a hibernálást és használd a STR (suspend To RAM) ez a biosban beállítható.
parancssorból (cmd) rendszergazdaként állítsd be az energiagazdálkodást (powercfg /?)
engedélyezd hogy ébreszthesse az egér
POWERCFG /DEVICEQUERY wake_armed
ezeken beállítható amit kiad
POWERCFG /DEVICEENABLEWAKE (eszköznév)
beállítja az ébresztést az eszközre
jobbat én sem tudok, nézz utánna a laptop leírásában esetleg keress driver frissítést az egérhez olvasd el leírását.
szerintem az egér hibás. vidd/küldd vissza mihamarabb.
ha leakarod tiltani a görgetést, ezt találtam, de szerintem ez nem igazi megoldás:
regeditben:
HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop -nál a WheelScrollChars és WheelScrollLines állítsd 0-ra.
Újraindítod és elvileg a görgetés kikapcsolva. De ez nem a görgőt kapcsolja ki, csak görgetéskor nem fog történni semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!