Régi számítógépre milyen linuxot ajánlotok, ami egy tesztwebszerver lenne?
Sziasztok!
Az alaphelyzet az, hogy van egy régi számítógépem, amelynek a hardvereiről ennyit lehet tudni:
128 MB RAM, 650 Mhz Intel processzor és egy 6,5 GB-os HDD.
Azt tervezem, hogy ebből csinálok egy teszt webszervert. Emellett proxy-t(squid3) szeretnék futtatni rajta.
Eddig próbáltam olyat, hogy a HDD-ről felteszek egy pendrive-ra Ubuntu Szerver 10.04-et. Fel is ment, de boot-olásnál valami ilyesmit ír ki:
Searching from boot...USB-FDD...OK
Majd megáll. Akármennyit várok vele.
Próbáltam Dawn Small Linux-ot is, de ott a live mód megy csak. Azaz feltettem az USB kulcsra és bootnál megint problémázik.
Valakinek valami ötlete egy mini linuxra?
Lehet terminálos is(ez lenne a cél), tehát nem kell GUI rá.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Megoldódott a probléma.
Annyi volt a probléma, hogy az adott USB eszközről(Maxell 8GB USB 2.0) nem tudott bootolni. Viszont egy ScanDisk 16 GB-os penről bootolt.
Ez akkor tűnt fel, hogy probléma lehet, mikor a boot menüben ez állt a 8 GB-osnál:
USB-FDD:
Ugyanez a 16 GB-osnál:
USB-FDD: ScanDisk...(pontos típus)
Végül egy Ubuntu Server-t tettem fel. Ugye ott egy terminált ad alapból. Nekem ez kellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!