Egy Sapphire R9 280 kártyának mennyi a maximálisan elfogadható hőmerséklet határ?
Leszabályozod a ventilátort, majd csodálkozol, h a kártya 75-80fok közt van?
Egyébként ez még elmegy, de nem szép dolog leszabályozni.
Ha nem felel meg a gyári hűtés hangja, akkor vegyél a kártyához valami extra hűtőt, ami halkabban, de jobban hűt.
Arctic Cooling például szinte mindenféle kártyához gyárt hűtőket.
Hát pont 4 db artic F12 házventit vettem a gépbe,azokat is muszáj volt leszabályoznom mert eléggé hangosak.
Csupán egy dolog érdekelne. Ha mondjuk így leszabályozva felugrana a kártya hőmérséklete a maximálisan megengedettre,akkor a kártya alap állapotba tudna kapcsolni? tehát van azért valamilyen védelme? Hisz az órajelek alapon vannak,tehát nincs tuningolva.
Ha a kártya eléri a meglassulási küszöböt, akkor lekapcsolja magát.
Jól kalkulálsz.
De ha volt pénz 4 ház hűtőre (amiből kettő is elég lenne szerintem (egy elöl, és egy hátul fent), akkor lehetne Arctit VGA hűtőre is. ;)
Arctic-on kívül tudnál ajánlani valami másabb hűtőt erre a karira? Nekem annyira nem jött be ez az arctic márka,legalábbis ezek az f12-es hűtők eléggé hangosak,600rpm körül csendesednek csak el...
Sapphire R9-280 Dual X oc
Bár igaz,az msi afterburnerben beállítottam,hogy ha a 75 fokot túllépi akkor a venti kezdjen el pörögni 50-en,csak így már baromi hangos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!