Sapphire 5550 OverClocking - mi a határ?
Jelenlegi VGA-m egy Sapphire 5550:
-512MB GDDR5 RAM,
-550 Mhz GPU órajel
-1000 Mhz RAM órajel (4000 Mhz effektív)
AMD OverDrive-ban fel tudom pörgetni a következő értékekig:
GPU: 750
RAM: 1050
Ezzel jelentős teljesítmény növekedést érek el. A kártya max 60 °C-ra melegszik, de a ventilátor sebessége még mindig 40% alatt van. Innentől jönnek a kérdések:
-tudtok valami olyan programot, ahol nem ez a max. érték, hanem tovább tolhatom ?
-ebben az esetben szükség lesz a ventilátorra is, meddíg húzhatom fel maximum ? Szerintem nem túl jó neki ha órákon keresztül 100%-on pörgetem...
-egy kérdés tapasztaltakhoz: mi a határ ? Ezeknél az alap értékeknél maximum meddíg húzhatom a kártyát ?
-Mit tegyek, ha lefagy, pl. a túl magas RAM órajel miatt ? Található a kártyán valami "reset gomb" ? Vagy ezt hogyan oldjam meg ?
kb. ennyi, remélem kapok pár értelmes választ :)
Nem kell sajnálni, hamarosan váltok erősebb kártyára, és akkor a mostani már csak a "tartalék" szerepet töltené be...
Nemtudom támogatja e Afterburner (nvidia s tuningoló)
viszont AMD nek is van még tuning drivere tudtommal
neked kell keresgélni
leginkább talán prohardver es forumon kéne rákérdezned (vagy használod google t értelmes gyereknek tünsz:p)
szóval nem féltelek hogy gond adódhat
de ha mégis akkor tudnod kell hogy ezt a szoftver végzi vagyis ha kifagy na a tunigszoftver tuningal indul újrainditás után is?
mivel afterburner nem tuningol csak ha bekapcsolod tuningot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!