Mennyire jól használható a Bluetooth technológia audio streamingre?
Az alábbi dolgok érdekelnének, hátha van valakinek tapasztalata:
- A 2.1-es szabvány milyen minőségben képes továbbítani a zenét?
- Képes sztereó hangátvitelre, vagy csak monora?
- MP3-nál észrevehető a minőség veszteség, vagy csak FLAC és egyéb magas minőségű formátumoknál? (bluetooth-on keresztül)
- Bluetooth eszközöknek mennyire kell rálátniuk egymásra? (Lehet e a két eszköz között bármilyen fal, műanyag, stb..)
Leírom a tapasztalatom, hátha mást is érdekel a téma.
Ma vettem egy hordozható Philips MP3 lejátszót amely képes bluetooth audio adattovábbításra.
Vettem hozzá egy Bluetooth vevőt ami jack dugón keresztül bármilyen hifire továbbítja a jelet.
Ezeket az eszközöket a kocsimba üzemeltem be, ahol a könyöklőbe van egy AUX IN bemenet.
A vevő jack részét bekötöttem az AUX IN-be, a rádión kiválasztottam a bemenetet, a két kütyüt összelőttem bluetoothon, és voilááá, müködik.
TAPASZTALATOK:
Egyrészt örültem, mert működött a koncepció amit kitaláltam, de végülis mégis maradt az mp3 lejátszót kössük jack kábelen keresztül az AUX IN bemenetbe megoldás.
Bár a zenében nem tapasztaltam minőség romlást, mégis volt minőségromlás abból adódóan, hogy iszonyat háttérzajt szedett össze a jel a kommunikáció során.
Ha szólt a zene, akkor nem volt zavaróan észrevehető, de amint le "pause"-oltam egyből hallatszódott egy erős sistergő hang.
Egy viszonylag jobb hifi kiépítésén dolgozom a kocsiban éppen, amibe ez a kazettás korszakot, vagy FM transmitter-t idéző háttérzaj cseppet sem fér bele.
Nekem egyelőre ez a tapasztalatom.
Elképzelhető, hogy nem autós környezetben, pl otthon, szobában, nem lenne ennyire zavaró háttérzaja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!