Egy Cooler Master k350-es házba melyik a legjobb procihűtő?
Thermalright Macho 90 CPU hűtő.
Játék közben nálam a 60C-fokot súrolja, ami még viszonylag nem sok, de a procihűtő kb. 2400rpm-mel pörög, a hátcsó házhűtő pedig 1400rpm-en.
BIOS adatok:
-procihűtő:
Target CPU temp.: 60C
Speed: Level 8 (level 9 a maximum)
Hátcsó házhűtő:
Target CPU temp: 60C (ezt miért kérheti?...)
Speed: Level 4 (level 9 a maximum)
Első (gyári) házhűtő:
Molex csatlakozós
A processzorhoz egy Cooler Master Seidon 120-ason gondolkoztam, de ott meg szerintem a szivattyú lenne hangos.
Első nekifutásbol arra gondoltam hogy mivel a k350-es tele van venti lőréssel ezáltal jól szellőzik inkább a tesztet egy zártabb házban végzem ahol még ha játékvíz is de így van értelme.Gondolva a nyári melegekre az egyik szobát reggelre felfűtöttem 28 fokra.Ha már teszt legyünk pontosak.
ASROCK 970 Extreme4
AMD FX-6300
SAPHIRE r9 280 dual-X
FSP Hexa+500W
SHARKOON VS4-W
A konfig amin teszteltem.
A beszerelése viszonylag egyszerű olyan házaknál ahol a hátlap teli vagy kis kivágású ki kell venni az alaplapot.
Az alap gondolatom az volt hogy mivel a pumpája fix 3pines vezérlés nélküli ezáltal folyamatos 1700-as fordulaton ketyeg akkor visszaveszek a radiátor hűtő fordulatából és 1500-assal kezdtem.Felfűtött szobának köszönhetően 28 fokos alaplappal és 30 fokos procival indult a teszt mint nyáron.
Nyolc perc stresszelés után(aida64) állt meg 51 fokon nyitott oldallappal a házon.
Miután felraktam az oldalát emelkedett 53 fokra és a ventim 1600-as fordúlatra.
Összességébe véve nem egy rossz hűtés természetesen ha húznánk az órajeleket menne ez 70 fok körül is.
Összehasonlítva a TX3 evo-val, ami nálam a k350-es házban 45-47 fokot produkált de már hangja volt(2000 rpm+),hasonló kaliberűnek találom teljes terhelésnél a Seidon csendesebb.A pumpa búgásával kapcsolatban van hangja de nem erős,mintha a szomszéd szobába egy halk hűtőszekrény szólna. Nos jöjjenek a képek:
Köszönöm szépen a tesztet, a következő évben lehet veszek egyet. Ha már csendesebb, mint a TX3, akkor már megéri. De láttam, hogy több fajtája van: 120L, 120V...
Ez a 120V? (A széles radiátorból gondolom)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!