Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan állítsam be windows...

Hogyan állítsam be windows alól hogy miként akarjon bootolni a rendszer?

Figyelt kérdés

Vettem a régebbi gépembe egy ssd-t az ide lemezt leváltani.

A még működő ide lemezről futó windowsal leválasztottam egy kisebb particiót és arra másoltam a win telepítőjét aztán easyBCD programmal beállítottam hogy újraindítás után legyen kettő lehetőség hogy mit bootoljon az egyik a windows 7 másik a "Telepítő" (én neveztem el)

Sikerült feltelepíteni a rendszert az ssd-re és működött is az új rendszer, viszont ha újraindítom a gépet akkor "Hiányzó boot mgr" És ha kihúzom a régi idés lemezt akkor is, és csak úgy lehet elindítani az új lemezt ha először kihúzom az ssd-t kikapcsolt állapotban aztán akkor nincsen az hogy "Hiányzó boot mgr" és kiadja a 3 lehetőséget hogy "Windows 7, Windows 7, telepítő" tehát már 3 van és ilyenkor visszadugom az ssd-t akkor elindul és jó...a következő kikapcsolásig mert akkor mehet előlről az egész.

Hogyan lehet windows alól elfelejtetni vele hogy "Honnan települt" és csak az ssd-t keresse?

Biosban csak annyi beállítás van hogy miről bootoljon először..hard disk van de nincs külön ssd meg hdd..

2014. dec. 17. 19:41
 1/2 anonim ***** válasza:

A bootmgr mindig az első lemez aktív partíciójába kerül. Az első lemez azt jelenti, hogy a BIOS-ban a boot sorrendben mi az első, az aktív partíció a lemez partíciós táblájában van jelölve.

Üggyel bajjal ki lehet javítani, de ehhez az kell, hogy az összes (jelenleg a régi lemez boot partíciójának gyökerében található) boot fájlt átmásold az SSD-n levő rendszer gyökerébe, majd a többi vinyót lehúzva bebootolj a DVD-ről, és rendszerjavítást futtass. Utána még a BCD-t meg a splash-t manuálisan kell megjavítani.

Gondolom, a probléma itt az lenne, hogy nincs DVD meghajtód, mert egyéb értelmes oka nem lehet annak, hogy partícióból telepítettél.

Megoldás: Kérj kölcsön egy pendrájvot, amire ráfér a telepítő, és rakd újra rendesen, vagy próbáld arról a fent leírt buherálást megvalósítani.

2014. dec. 17. 21:23
 2/2 A kérdező kommentje:

Természetesen először pendriveról próbáltam telepíteni, csak hogy arról nem jött össze, nem is látta..10 éves alaplap, a biosban is csak olyant találtam a boot sorrent állításnál hogy "USB FDD, USB ZIP, USB Cd-rom" ezekt mind végig is próbáltam. De usb hdd nem volt..

Ja és csak érdekesség hogy kb 3db cd rom-ot is rákötöttem de minde megszivatott elindul a telpítő majd amikor behozná a particiókat (Nem található valami driver a cd-rom bla bla..) Pedig másik gépen működtek és érdekes hogy már számtalanszor telepítettem így rendszert műás gépekre is de ilyen sunyi kis nyomorékságot egyik sem csinált..most megpróbálom amit te írtál bár jobb lenne egy szájbarágósabb leírás mert ilyesmit még pont nem csináltam..

2014. dec. 17. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!