Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Wifi jel erősítése?

Wifi jel erősítése?

Figyelt kérdés

Üdv!

Nézegelődtem neten, hogyan a legcélszerűbb a wifi jelét növelni ha nem szeretnék kábelezni (lakáson át 20-22m nem nagyon megoldható).

Csak példának Netgear WN3000RP Router néztem. Telefonon néztem a jelet pont a másik helyiség ajtajában szakadt meg a jel (ez mint irtam 20-22m és úgy 5 fal).

Ezt a szerkezetet úgy kell érteni, hogy például félúton elhelyezem és a vett jelet felerősitve növeli a távot?:)

Vagy hogy lenne a legjobb megoldani?:)

(A gépemben még nincs wifi, ha azt is tudtok ajánlani megköszönném, legjobb ár/érték arányban:) )

2014. dec. 13. 19:27
 1/6 A kérdező kommentje:
Illetve hozzáfűzve ha 2 lenne elhelyezve ugyanazt a jelet továbbitaná vagy azért lenne kisebb kiesés?:)
2014. dec. 13. 19:32
 2/6 anonim ***** válasza:

Ha a router és a géped egy-egy olyan helyiségben van, amelyek áramellátás szempontjából egy fázison/körön vannak, akkor a 230V-os hálózat is használható adatátviteli közegként.

Ehhez egy-egy powerline adapter kell - az egyiket összekötöd a router egyik LAN portjával, a másikat a számítógéped Ethernet meglevő portjával:

[link]

Így nem kell wifi a gépbe.

2014. dec. 13. 19:45
 3/6 A kérdező kommentje:
köszi a gyors és informatív választ! Amint lesz rá elhetőségem megkérdem, mert a helység ahol az internet kéne (egy iroda helyiség) a házon belűl de külön részen van. Egy műhely mellett ami nem egy körön van annyi biztos.:/ Mindenképp rákérdek azért még várok hasonló válaszokat! köszi még1x :)
2014. dec. 13. 19:49
 4/6 anonim ***** válasza:

Mondjuk én csak akkor ajánlanám a Powerline-os megoldást, ha mindenképpen a vezetékes megoldás helyére keresel megoldást, mert ugye azt írtad, hogy szeretnéd a wifi jelét növelni külön kábelezés nélkül, így nálam már kiesett a Powerline-os dolog.

Plusz ha esetleg a másik helyiség külön áramkörön van, meg sok a megszakító a hálózaton, akkor megint felejtős.

Ugye egyik alternatíva az, hogy veszel hozzá egy jó kis antennát és oda irányítod (ha olyan), ahol majd használni akarod, másrészt ugye tényleg vannak ezek a jel erősítő, vagy éppen ismétlő eszközök (repeater), melyek erősítik, illetve ismétlik a meglévő wifi jelet. Vannak kifejezetten erre a célra szakosodott Wifi eszközök, amelyeket csak konnektorba kell dugni, beállítani (már amelyiket) és ismétlik a jelet, vagy vannak olyan router-ek, amik képesek erre.

A célállomáson meg elég egy sima USB wifi adapter akár, ami 1000-3000 forint között szokott lenni.

De egyébként ennek a pontos kivitelezéshez szükség lenne a pontos adatokra, a helyiségek elhelyezkedésére (alaprajz), a falak vastagságára, az áramkörök elhelyezkedésére stb :)

2014. dec. 13. 20:23
 5/6 A kérdező kommentje:

hát igen:D

nekem m1 lenne a megoldás most ez a powerline tetszett, most hallottam róla előszőr. A lényeg, hogy legyen internet az elérése mindegy :DD

igazából a jel erősitő/ismétlő -nknél nem tudom melyik minőségi, melyik éri meg, melyik lenne a legjobb választás.

A neten perpill 2 gép és 2 laptop van, most saját gépem vinném a másik helyiségbe (most kábelen használom netet mert routertől 5m-re vagyok). Igy a wifia többieknek megoldott, igy nem kötelezően akarok wifit ha ez működne, holnap utána nézek! :)

2014. dec. 13. 21:21
 6/6 anonim ***** válasza:

A wifi mikrohullámú technológia: ahol terepakadályba ütközik, ott elnyelődik, szétszóródik, visszapattan - az pedig jelerősség-csökkenést és jelminőség-romlást eredményez: vagyis szakaozó és lassú kapcsolatot.

Ezért forszírozom: amennyire csak lehet, kábelezni érdemes. Ahol egyáltalán nem, ott jöhet szóba a powerline.

És ahol az se, ott jöhet a wifi - de ne kelljen túl sok falon átmennie.

"De egyébként ennek a pontos kivitelezéshez szükség lenne a pontos adatokra, a helyiségek elhelyezkedésére (alaprajz), a falak vastagságára, az áramkörök elhelyezkedésére stb "

Egyetértek.

2014. dec. 13. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!