Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha van 15gb szabad helyem a...

Ha van 15gb szabad helyem a c-n akkor miért csak 700mb-ot enged belőle zsugorítani a rendszer?

Figyelt kérdés
Komolyan nem értem egy új kisebb méretű particiót szeretnék készíteni ezért le szeretnék vágni a c-ből amit úgy lehet hogy azt először zsugorítom majd az így kapott nem lefoglalt helyen csinálok egy új particiót, ezt eddig értem csak azt nem hogy van 15Gb szabad hely a c-n és nekem 5gb ra lenne szükségem de csak 724 Mb-ot a varázslóban hogy nekem annyi a szabad helyem a c-n Mb-ban? Hogyan oldhatnám ezt meg? Amikor 6gb volt szabad akkor is 724-et írt és most hogy 15 van szabad akkor is 724..lomtárból is kitöröltem minden, próbaképpen ha létrehozok egy nagy fájlt a c-n gond nélkül enged rá írni.
2014. dec. 10. 20:05
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem lett korábban zsugorítva a C partíció?

Telepítsd a Gparted partition managert, az jobb.

2014. dec. 10. 20:33
 2/5 A kérdező kommentje:

Nem lett soha így lett sajnos rátelepítve felosztás nélkül a win 7..

Biztos nem lehetne valahogy a saját programjával megcsinálni? Mi lehet a baja amiért a képembe szarik?

2014. dec. 10. 20:34
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia.

Vannak olyan rendszerfájlok amik nem áthelyezhetőek. Lehet hogy pont ott van egy, és azért nem tudod jobban összehúzni a partíciót.

2014. dec. 11. 07:32
 4/5 Gábor_79 ***** válasza:

Ja, én is pont ezt akartam mondani, csak este már nem volt időm. Valószínű rendszerfájlok vannak egy kritikus szektoron és működő operációs rendszer alatt nem tudja átmozgatni. De asszem van olyan windowsos program, ami megteszi. Vagyis megjelöli, majd ütemezi a műveletet és a következő újraindításkor megcsinálja. Én a Easeus Partition Master-t használtam valaha, de van pár egyéb hasonló képességű program.

Ugyanerre képes egy Live Linux, történetesen a Parted Magic vagy GParted. Usb-ről futtathatod és kész. Persze ezek a partícióműveletek mindig rejtenek kockázatot (áramszünet), pláne, ha külsős programmal csinálod. Nekem a vírusírtóm nem tolerálja az ilyen partícióátméretezést, mozgatást. De biztos egyedi eset.

2014. dec. 11. 18:33
 5/5 A kérdező kommentje:
Sikerült megoldanom egy másik programmal, ami újraindítás után amikor a win nem ment megcsinálta amit szerettem volna.. a windows most még mélyebbre süllyedt a szememben. Ez nevetséges hogy saját maga nem tudja ütemezni de egy külsős program meg tudja csinálni és a rendszer is működik.
2014. dec. 11. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!