Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Valaki esetleg segíteni?...

Valaki esetleg segíteni? Megőrülök!

Figyelt kérdés

Nos akkor a probléma hosszadalmas leírása ami az elmúlt 2 napban jelentkezett bővebben:

Szóval összeraktam egy hónapja ezt a gépet:

AsRock H97 pro4

Intel Core i5 4460

2 x 4 GB Kingston RAM

FSP Hyper 600 táp

-a régi gépemből megmaradt és hónapok -évek óta használt:

-Samsung HDD 500GB merevlemez (3 éves)

-120GB Kingston SSD (1 éves)

-Radeon HD 7770 (1.5 éves)

-TV tuner kártya (5 éves)

-Samsung DVD olvasó (1 éves)

belekerült az új számítógépbe.

Tehát egy hónapig használtam az új és régi alkatrészekből összeállított számítógépet.

Az SSD-re telepítettem a Win 7-et (tört) a HDD maradt háttértárnak.

Az SSD az alaplap 0-ás SATA csatlakozóján van, a HDD az 1-esen, az ODD a 2-esen

A gép tökéletesen működött ezidáig. Kissé zavart a POST alatt a kép jobb alsó sarkában az A2 felirat, de mikor láttam minden rendben, nem foglalkoztam már vele.

A gép problémája tegnap előtt kezdődött:

Ki akartam próbálni egy ajánlott Linux Mint LIVE lemezt. Tudjátok egy olyan lemez amiről ha bebootolsz , a memóriából futtatva kapsz egy működő op rendszert.

Az ajánlott Linux iso fájlt kiírtam képfájl írással dvd-re, bebootoltam volna róla , de nem olvasta be az olvasó a lemezt. Error reading üzenettel nem ment tovább , így gondoltam vagy az írás nem sikerült vagy a lemez rossz. Gondoltam majd hétvégén ismét megpróbálom.

Itt kezdődtek a gondok:

Visszaállítottam a boot sorrendet: dvd rom-ról SSD-re

A Windows a logo betöltésekor kifagyott és a gép újraindult.

Felajánlotta a Javítást, én akkor nem kértem belőle, Normál módot választottam.KÉP:

[link]

Hiba megint ugyanaz, Logonál gép kifagy, Indítási Javítást ajánl, és rendszervisszaállítást korábbi állapotba.

[link]

Ha ezt elvégzem a Javítást, a gép visszaáll egy olyan 3 héttel ezelőtti állapotba ahol még majdnem semmi sincs a gépre telepítve. Tehetek fel újra mindent.

De nem is ez az igazi nagy probléma. Ha a gépet kikapcsolom, ismét csak rendszervisszaállítással indul el újra. És ismét alig van rajta program.

Tegnap mérges lettem és bebootoltam Win7 dvd-ről, újraparticionáltam és formáztam az SSD-t, újratelepítettem a Windows-t az összes driverrel, programjaimmal, elvett tőlem 2 órát minden program visszarakása.

Ma újra bekapcsolom a gépet: nem indul csak rendszervisszaállítással....

Mérgemben lehúztam az SSD-t , bebootoltam Win7 dvd-ről, Particionáltam az 500 GB-os HDD-met 100 és 400 GB-ra, a 100 -asra feltettem a Windows-t, drivereket, programokat, öröm és

boldogság,...ma délutánig míg ki nem kapcsolom a gépet és vissza...HDD -vel is kifagy a betöltő logó , itt már kék halál is van, majd újraindulás. KÉP:

[link]

Szóval jelenleg ott tartok, hogy a Linux lemezről történő bebootolás óta szívok ezzel a problémával, és nem tudom, hogy mi okozza most és miért nem jött elő már egy hónapja. Most ezen a DrDebug által kiírt A2-es kódszámon töprengek, ha mindhárom, vagy csak kettő, vagy csak egy SATA eszköz is rá van dugva az alaplapra ezt az A2-őt írja. Ha lehúzom az összes SATA eszközt, akkor 99-et ír, de így ugyebár semmilyen eszköz nincs miről bootoljon...

Az alaplapon 1.2-es BIOS volt, frissítettem 1.4-re. Az összes eszköz (HDD/SSD/ODD) SATA kábelt is kicseréltem teljesen újakra.

Ha esetleg találkoztatok már ilyennel, vagy megoldást tudtok a problémára, azt megköszönném.

2014. dec. 6. 15:46
 1/4 anonim ***** válasza:
Alaplapot tesztelném le. Nézd végig alaposan hogy nincs-e sehol felpúposodva / megpörkölve / olvadva, majd cseréld ki másikra.
2014. dec. 6. 15:53
 2/4 anonim ***** válasza:
Érdekes jelenség, ilyennel nem volt dolgom. A kékhalálra rágugliztam. XP-re való, de talán segít: [link]
2014. dec. 6. 15:54
 3/4 Gábor_79 ***** válasza:

Én is azt mondom, érdekes jelenség; bár félek, hasznos tanácsot én sem tudok a megoldására. Én is hasonló helyzetbe kerültem, ugyanilyen hibaüzenettel és azóta másnál is láttam ilyet fórum kérdésekben, talán pont itt (de előtte nem láttam ilyen hibát).

Én egy régi játékot telepítettem, ami után újraindítást kért. Már önmagában furcsa volt utólag visszagondolva, mert a játékok nem szoktak kérni ilyet, pláne, hogy nem volt semmi speciális összetevője. Induláskor már hiba; üzenet: win betölti az adatokat, indításjavítás sikertelenül. Hiba részletei - ismeretlen. Egyszer egy win fájl hiányát mondta, de utólag láttam, hogy meg volt. A telepítőlemez -javítás, a parancssori bootrec/fixboot sem fixmbr utasítása sem segített. Mert azt vettem észre, mintha el tűnt volna a 100 MB-os MBR, rendszerindító partíció. Annyi előnyöm volt veled szemben, hogy készültem ilyen helyzetekre és volt mentésem 5 nappal azelőttről egy külsős programmal, aminek van boot CD-je is; neve Acronis. Na és ezzel, meg akármivel néztem a rendszerlemezem (Live Linux), nem volt rajta az MBR partíció. Négy napig szenvedtem vele, már belefájdult a fejem a folyamatos idegbe, mire meg tudtam oldani. Újra kellett telepítenem a wint, hogy rátelepíthessem a backup programot, mert lemezről nem tudtam indítani. Sima partíció helyreállítás nem volt jó, hanem teljes "Disk recovery"-vel tudtam működésre bírni. Azóta éppen működik, bár kicsit lassabb az indulás. Külön fizikai lemezen van a rendszer és az User fájlok.

2014. dec. 6. 18:28
 4/4 A kérdező kommentje:

Most már tényleg nem értem a gépem...

A mai vasárnapi napot arra akartam szánni, hogy megpróbálom kideríteni mi okozza ezt a Windows indulási hibát akár az SSD-ről akár a HDD-ről próbálok bootolni.

Erre ma reggel bekapcsolom a gépet...és elindul rendesen.

Kikapcsolom.

Bekapcsolom megint és megy.

Váltogatok az SSD és HDD közt, körülbelül 30-40 ki és bekapcsolást eszközölve hálózati kábel kihúzással is, és mindvégig jó, megy, elindul, működik, betölt rendesen a Win bármely meghajtóról bootolok...mintha nem is lett volna soha semmi baja...

Arra gondoltam , ma hibakeresés lesz.

Kiszedem a gépházból az alaplapot és az asztalon csupaszon használom, hátha valami zárlat lehet...

Kiszedem az alaplapból a videokártyát és használom a prociba integráltat ideiglenesen...

Kiszedem a lapból a tv tuner kártyát...

Kiszedem a lapból a két memóriát és egyesével felváltva használom őket...

Erre most meg normálisan működik a gép...

Szellemek vannak a házban? Én nem hiszek bennük....

2014. dec. 7. 09:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!