Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Elromlott videókártya?

Elromlott videókártya?

Figyelt kérdés

Tavaly vettem egy laptopot:

Intel Core i3-2348 (.3GHz, 3MB L3cache)

NVIDIA Geforce 710M with 1GB Dedicated VRAM

8GB 1333mhz DDR3 Memory

A kérdésem a következő lenne:

Az elmúlt időben észrevettem hogy a alap játékok is, amik amúgy legalább 40-50-60 FPS-el kéne dübörögjenek a gépen (Minimumon) is csak 10-20-25 FPSel mennek már.

Odáig jutottam hogy a Leauge Of Legends (Közepes beállításoknál) is csak 8-10-15 FPS el ment.

Szerintetek ez lehet annak a következménye hogy a dedikált videókártya megment, és ezáltal az integrált Intel HD Graphics kártyát használja a gép?

Esetleg tudtok valami programot amivel ezt meglehetne nézni?

2014. dec. 9. 09:08
 1/7 anonim ***** válasza:

Olyan nem nagyon van, hogy tönkremegy a videokártya, és a gép minden hibajelenség nélkül csak úgy elkezdi a másikat használni helyette. Szoftveres gond lehet esetleg.

Teszteléshez gyors módszer, ha elindítod a Furmarkot, és a bal felső sarokban kiírja, hogy melyik videokártyán renderel.

2014. dec. 9. 09:09
 2/7 A kérdező kommentje:

Szoftveres hiba nem hinném hogy volna, mivel azóta egyszer már újratelepítettem a laptopot és ugyan az a probléma áll fent. Úgy hogy minden drivert feltelepítettem.

Köszönöm, letöltöm

2014. dec. 9. 09:11
 3/7 A kérdező kommentje:

Elindítottam, ez fogadott:

[link]

2014. dec. 9. 09:16
 4/7 anonim ***** válasza:
Nyomd meg a burn-in test gombot, akkor kezd el renderelni.
2014. dec. 9. 09:21
 5/7 A kérdező kommentje:

[link]

Várjam meg azt amíg vége lesz a testnek?

2014. dec. 9. 09:26
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem lesz vége, ez fut a végtelenségig. Az viszont látszik, hogy jó GPU-n fut a teszt, és a 4fps teljesítmény nagyon is jónak számít ezen a szinten. A hőmérséklet magas, érdemes lenne a laptopot belülről kitakarítani, talán pasztázni is, ha lehetséges. Talán a játékteljesítménnyel is ez lehet a baj. Túlmelegszik, és visszahúzza az órajelet.
2014. dec. 9. 09:33
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget :)
2014. dec. 9. 09:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!