Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Proci tuningolás+hűtő?

Proci tuningolás+hűtő?

Figyelt kérdés
Ha a procit nem a végletekig tuningolom, akkor nem lesz annyira nagy "hűtő igénye"? tehát ha egy amd fx6300-at feltuningolok mondjuk 3.8 ghz-re akkor elég neki egy cooler master tx3 evo hűtés, de ha mondjuk 4.1 ghz-re tuningolom akkor már egy komolyabb hűtés kell neki?!

2014. nov. 29. 18:55
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Jah és egy Gigabyte 970A-UD3P alaplappal tuningolnám...
2014. nov. 29. 18:58
 2/11 anonim ***** válasza:

-abból indulj ki, hogy az AMD FX 6300-as alapból 3,5 GHz-es proci amihez ugye mellékelnek egy gyári hűtőt. Az a gyári hűtő úgy van megtervezve, le kell hogy hűtse teljes maximális ventilátor fordulaton egy nyári 30 fokos szobában a procidat annyira hogy még ne károsodjon.

-tehát ha te emelni akarod az órajelet 3.5 GHz-ről 3,8 GHz-re az plusz melegedéssel jár.

-Ha netán nem lenne stabil a húzott proci az emelt órajelen, szoktak neki plusz feszültséget adni, ami megint-csak plusz melegedéssel jár.

-Nem tudom mit értesz végletekig-nek? Minden proci más és más frekvenciáig tuningolható. Mindegyik garantáltan tudja a 3,5 GHz-et de e feletti értékeket már nem egyformán. Van amelyik 4-ig van amelyik 5-ig is bírja.

Szóval szerencse kérdése is a dolog.

https://www.youtube.com/watch?v=gb1QDpRnOvw

2014. nov. 29. 19:07
 3/11 A kérdező kommentje:

Nem igazán ez volt a kérdésem, de értékeltem a válaszodat pozitívan! :) az lenne a főbb kérdésem, hogy minél jobban tuningoljuk a procit, annál jobb hűtés kell hozzá? (bocsi ha esetleg leírtad erre a választ, csak lehet hogy nem figyeltem oda xd)

És még annyi, hogy ha mondjuk fel húzom 3.8ghz-re, de játék közben nem "pörög fel" ennyire, akkor az olyannak számít hűtés szempontjából mintha nem is lett volna tuningolva?...vagy inkább úgy mondom hogy 3.8ghz-re tuningoltam a procit, és a játékhoz csak 3.5ghz kell, (ami az alap órajele) akkor csak 3.5ghz-ig meg fel az órajele, vagy 3.5-ig? ezt esetleg be lehet állítani hogy pl Far Cry 4 közben 3.5ghz-n legyen?

2014. nov. 29. 19:30
 4/11 anonim ***** válasza:
Minél jobban húzod, annál jobban melegszik, nyilván annál jobb hűtés kell rá.
2014. nov. 29. 19:32
 5/11 A kérdező kommentje:

Nem igazán ez volt a kérdésem, de értékeltem a válaszodat pozitívan! :) az lenne a főbb kérdésem, hogy minél jobban tuningoljuk a procit, annál jobb hűtés kell hozzá? (bocsi ha esetleg leírtad erre a választ, csak lehet hogy nem figyeltem oda xd)

És még annyi, hogy ha mondjuk fel húzom 3.8ghz-re, de játék közben nem "pörög fel" ennyire, akkor az olyannak számít hűtés szempontjából mintha nem is lett volna tuningolva?...vagy inkább úgy mondom hogy 3.8ghz-re tuningoltam a procit, és a játékhoz csak 3.5ghz kell, (ami az alap órajele) akkor csak 3.5ghz-ig meg fel az órajele, vagy addig ameddig tud? ezt esetleg be lehet állítani hogy pl Far Cry 4 közben 3.5ghz-n legyen, és ne lépje ezt túl?

2014. nov. 29. 19:34
 6/11 A kérdező kommentje:

hopp, 2X irtam ki xd

am köszi:)

és azt meg tudod mondani, hogy szerinted meddig húzzam fel coolermaster tx3 evo hűtéssel?

2014. nov. 29. 19:35
 7/11 anonim ***** válasza:

-tx3-al maximum 4-4,5 ghz-ig de ez a videóbol is kiderül amit küldtem.

-ha egy procit tuningolsz, akkor ha nincs terhelve (semmit nem csinálsz a géppel)- automatikusan leveszi az órajelét és a procinak adott feszültségét a minimumra. Ha terhelés éri (játék) akkor felmegy a maximum beállított értékre és ez értendő tuningkor is, tehát ha 4.0-re húzod akkor mindig 4GHz-en fog menni terheléskor.

"vagy inkább úgy mondom hogy 3.8ghz-re tuningoltam a procit, és a játékhoz csak 3.5ghz kell, (ami az alap órajele) akkor csak 3.5ghz-ig meg fel az órajele"

Nincs ilyen hogy egy proci tudná, hogy mennyi frekvencián menjen egy bizonyos játék alatt.

Annyin megy terhelés érésekor mint amennyi be van neki állítva a BIOS-ban.

2014. nov. 29. 20:22
 8/11 A kérdező kommentje:
Tehát ha minecraftozni akarok és mondjuk beállítom a BIOS-ban hogy terhelésen mondjuk 2.3ghz-n legyen, és mondjuk nekiállok utánna Far Cry 4-ezni akkor előtte a BIOS-ban húzzam fel az órajelét?
2014. nov. 29. 20:37
 9/11 anonim ***** válasza:

Szerintem Minecraft alatt is hagyd ugyanannyira állítva mint Far Cry 4 alatt :). Nem szokás ezt állítgatni mielőtt nekilátna az ember valaminek.

ki győzi ezt türelemmel?

Épp elég munka kitapasztalni apró lépésekben mennyi az a maximum amire állítani és hagyni lehet nyugodtan hosszútávon egy húzott procit....

2014. nov. 29. 21:17
 10/11 A kérdező kommentje:
És honnan lehet tudni hogy meddig lehet húzni a procit anélkül hogy valami baj lenne? :D
2014. nov. 29. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!