Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Összeraktam egy új PC-t, és...

Összeraktam egy új PC-t, és amikor terhelni akarom, kikapcsol. Mi lehet a baja?

Figyelt kérdés

Terhelés alatt pl játékot értek. Ha megnyitok egyet, kikapcsol, és egy darabig vissza se' tudom kapcsolni.

Arra gondoltam, hogy vagy a táp nem elég neki, vagy a hűtéssel lehet gond.

Esetleg valami más ötlet?

2014. nov. 27. 19:36
1 2
 1/15 P.O.C. ***** válasza:
100%
A legnagyobb valószínűséggel túlmelegedés. Ellenőrizd a processzor hűtőt.
2014. nov. 27. 19:37
 2/15 anonim ***** válasza:
67%
Táp, hűtés, alaplap. Hűtésre nem gondolni kell hanem ellenőrizni, igy maradna a táp, szélsőséges esetben az alaplap.
2014. nov. 27. 19:39
 3/15 A kérdező kommentje:

gyárit raktam rá

z9-es hőpaszta és amd 8350 fx plusz a hozzá kapott hűtő

köszi a gyors választ, lehet, hogy kenek még rá egy kicsit a pasztából

2014. nov. 27. 19:40
 4/15 BM-Striker ***** válasza:

A nem jó ha többet kensz rá.

Milyen tápod és alaplapod van?

2014. nov. 27. 19:43
 5/15 anonim ***** válasza:
50%
z9-es pasztára van affinitás, de arra hogy mennyi a hőmérséklet mikor lekapcsol arra nincs?
2014. nov. 27. 19:45
 6/15 anonim ***** válasza:

"amd 8350 fx plusz a hozzá kapott hűtő"

AMD FX 8K+ szériának nem elég a gyári hűtő.

Tapasztalatból mondom, hogy ahhoz erősebb hűtés kell.

"amikor terhelni akarom, kikapcsol" <<< túl melegszik, és biztonsági okokból lelövi magát.

Ha gyári hűtővel használod csökkentsd az órajelet,

vagy be kell szerezned egy komolyabb hűtést hozzá.

2014. nov. 27. 19:46
 7/15 P.O.C. ***** válasza:

A pasztának pont az a lényege, hogy egyenletesen vékony rétegben kend rá. Annak semmi értelme ha rányomsz egy fél tubussal, mert úgyis kipréseli a proci szélére majd ráfolyik az alaplapra, ami ilyen szürke fém tartalma pasztánál nem túl egészséges az alaplapra nézve.

A hűtésprobléma igazolása meg tök egyszerű, figyeled a hőmérséklet, és ha bekapcsolás után vagy terhelésre hamar felmegy 60-70 fokra, akkor tuti azzal van a baj.

2014. nov. 27. 19:50
 8/15 anonim ***** válasza:
39%

"AMD FX 8K+ szériának nem elég a gyári hűtő"

És ezt az AMD nem tudja? Legalább egy levelet irj mérnököknek, ne haljanak meg hülyén.

2014. nov. 27. 19:51
 9/15 P.O.C. ***** válasza:
100%
Pedig sajnos igaz. Alul van tervezve az AMD gyári hűtője az FX -eknél, gondolom a költségek minimalizálása érdekében. Jól szellőző házban épp csak arra jó hogy le ne füstöljön, gagyi 5 ezer forintos házban, meg ennél durvábban megbosszulja magát.
2014. nov. 27. 19:56
 10/15 anonim ***** válasza:
Ha nincs kisgyerek a háznál, akkor egyszerűen nem kell a gép oldalát feltenni, és máris van szellőzés, és megspóroltad a drága ház árát, amit költhetsz valami produktívabb alkatrészre, pl. egy SSD ára majdnem kijön belőle.
2014. nov. 27. 20:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!