Jó a gépem hőmérséklete? Csinálltam egy képet a gépem hőmérsékletéről, de nemtudok eligazodni rajta.
kép: [link]
Most akkor itt mi is a fontos? A processzor magok, vagy csak a sima CPU hőmérséklete?
CPU: AMD Athlon 64 X2 6000+
Igazából mindegyik (magok + cpu).
Bár nekem nagyon fura, hogy ekkora eltérés van köztük...
Ha ennyire eltér, akkor inkább a magokét vedd figyelembe.
Ezeknek amúgy szinte ugyanannyinak kéne lenniük (legalább a magoknak, mint nálad is), mert ugye egymást is fűtik...
Lehet, hogy az a gond, hogy próbaváltozatot használsz (a trial címkék arra utalnak).
Lehet, hogy emiatt 25 fokos a cpu mindig (a program szerint).
És én amúgy ezt a programot használom hőmérséklet figyelésre:
(A Donwloads menüpontban tudod letölteni, ha érdekel.)
A fényképen a sima CPU érték, a kupakhőre vonatkozik, amivel a hűtő érintkezik. Van a program egyik fejlesztőjének fórum elérhetősége és ott elmondta, hogy az AMD processzorok hőmérséklet visszajelzései, a veszélyes értéktől távolodva, egyre pontatlanabb. Ugyanis nem hőmérséklet mérésére lett kitalálva, hanem a kritikus érték érzékelésére. Magasabb hőfokon pontosabb a mérés.
De tessék a forrás: [link] és folytatja 2-vek lejjebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!