I3-3220 IvyBridge processzoromat érdemes lecserélni? Munka és játék a cél. Max 50k
Figyelt kérdés
Ha egy FX 8xxx re cserélném észre vehető lenne a különbség? Jelenleg 1150-es foglalatom van és ezért húzok inkább intel felé mert azt a 20k-t nem kell lapra költenem. Egy 45k körüli i5 pl.: [link] mennyire gyorsítaná meg a munkát? Itt gondolok CAD alkatrész 3d-s tervezésre, vagy egy FX 8xxx-es is jól használható akár 3dsmax, maya, solidworks stb programokhoz?2014. nov. 24. 23:22
1/6 BM-Striker válasza:
A te estedben a 8350/8320 jó választás lenne, mivel ezek programok kihasználják a 8 szálat.
4460-nál egy 8350 jobban teljesítene ebben a környezetben.
Esetleg egy használt i7-2600(k)/3770(k) is jó alternatíva lenne, mivel jelenlegi lapoddal is működne.
2/6 anonim válasza:
Az AMD-t szerintem kerüld el nagy ívben, az FX széria egy halott foglalatra épít, teljesítményben gyengébb az I5-nél viszont rengeteget zabál, mostanában már videókártyában is inkább az Nvidia felé hajlanak. Az Intel sokkal korszerűbb, főleg ha munkára is kell nemcsak játékra, mert az AMD procik inkább a játékra mennek viszont az I5-nél jobb procit nem érdemes venni. Nem vagyok Intel fan, de az AMD jócskán lemaradt minden téren. a modulos megoldás is már elég elavult.
3/6 anonim válasza:
Érdemes új alaplapot venni ugyanis az Intelnek bejött az új lapkakészlete a Maxwell a z97-es alaplapokon + támogatja 2000Mhz+ ramokat ami nem hátrány ha munkáról van szó, még I5-el is fantasztikus a teljesítménye.
4/6 anonim válasza:
Tegyük rendbe:
-AMD nem csak játékra megy, ez baromság
-a Maxwell az új nVidia GPU-család
-az új lapkészlet a Haswell Refresh-hez jött
5/6 anonim válasza:
Bocs tényleg igazából Hasvell-t akartam írni de mindegy, de az tény hogy az AMD jobban támogatja játékokat manapság. késő volt már oszt sok hülyeséget írtam.
6/6 BM-Striker válasza:
"Az AMD jobban támogatja a játékokat"
Ez a GPU-kra vonatkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!