Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem működik?

Miért nem működik?

Figyelt kérdés
Van egy Samsung UE32F5000 LED TV-m (link a "kérdező kommentje"-ben). Nem tudom ez mennyire befolyásolhatja de valamiért van egy kis késés a TV és a gép között, tehát amikor játszok vagy ilyesmi néha észre lehet venni, hogy késik a kép. A TV és a gép egy kb. méter hosszú HDMI kábellel van összekötve. A TV-ben a HDMI/DVI csatlakozóba van bekötve, a gépen pedig egy DVI átalakítóval van (Tehát HDMI-t alakít át DVI-ba). A gondom a következő. Mivel átalakítóval van bekötve ezért lehet, hogy ez is húzza a dolgokat ezért akartam azt, hogy a videó kártyámon simán a HDMI kimenetbe dugom a kábelt és a TV-n pedig átdugom a HDMI-be. Itt a probléma. A TV nem érzékeli, hogy a gép be van dugva, megpróbáltam, hogy a HDMI/DVI csatlakozóba legyen kötve a TV-n. Így sem ment. Aztán vissza dugtam a DVI-ba és újra volt kép. A biztonság kedvéért teszek egy linket a videó kártyámról is. (a gépre az alap lemezen lévő driver van feltelepítve. Köszönöm előre is a válaszokat.)

2014. nov. 21. 22:53
 1/7 A kérdező kommentje:

TV:

[link]

Videó kártya: [link]

2014. nov. 21. 22:57
 2/7 T/Z ***** válasza:

Videokártyán a Catalist Control Centerben állítsd be, h a HDMI-n adjon képet a videokártya, ne a DVI-n, (vagy ne csak a DVI-n, hanem a HDMI-n is).

Esetleg windows asztalon a jobb egérgomb --> grafikus beállítások --> megjelenítő eszköz is megfelel erre az átállításra.

A kép pedig azért késik, mert a TV input lagja túl nagy.

Van a TV-ken "game mód", ezt kapcsold be.

2014. nov. 21. 23:01
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet, hogy csak simán át kéne állítanod a gépen a megjelenítőket/módokat?
2014. nov. 21. 23:02
 4/7 T/Z ***** válasza:
De, pont ezt kéne átállítania. (bólogatós smiley)
2014. nov. 22. 00:30
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a remek válaszokat. Ugye az első kommentelő írta, hogy állítsam át a TV-t "Game" üzemmódba. Hát a beállításoknál itt nem "Game" üzemmód van, hanem szórakozás de amióta a TV-t használom mindig ez volt kiválasztva, tehát úgy tűnik, hogy ez nem elég. Viszont, akkor ez azt jelenti, hogyha HDMI-be kötném be akkor se szűnne meg ez a kis késés? Mert akkor az úgy elég gáz. A másik pedig amit nem értek, hogy 10 MB/S-os a netem és mikor szeretnék nézni egy 1080P-s HD videót már rég betöltött de laggol, nem beszélve mikor 60FPS-es a videó, akkor még néha HD Ready-be is van egy kis lagg.
2014. nov. 22. 11:38
 6/7 T/Z ***** válasza:

A TV-t nem játékra tervezték, hanem TV-nézésre.

Máa az input lagja, mint egy játékra való monitornak.

Ha magas FPS-ű játékokkal akarsz játszani, olyan TV kell, ami ezt bírja, vagy monitoron kell játszani.

Sajnos ez ilyen.

Hogy a Youtube miért akadozik, azt inkább a Flash Player okozza, vagy túl sok megnyitott fül a böngészőben, vagy túl sok betöltődött bővítmény. Reklámok.

2014. nov. 22. 12:07
 7/7 A kérdező kommentje:

(utolsó válaszírónak) Köszönöm a segítséget és a tájékoztatást. Ha úgy nézzük igen igazad van, hogy a TV, TV nézésre van és nem játékra, viszont mindenképp ez marad a játékra, mivel túl kicsi a szobám ahhoz, hogy gépasztalt és ahhoz monitort használjak. Jelenleg a TV mellett van a gép és csak a TV-re rákötve tudom használni. A YouTube-ra visszatérve. Általában az az 1 fül szokott nyitva lenni, mivel ha videót nézek nem csinálok mellette mást így bezárok mindent a gépen. Reklám meg max 1 van a videó mellett, szóval nem tudom.

A HDMI-s dolgot pedig nem tudtam megoldani, mivel az AMD Catalyst Controll Centerben nem találtam meg a megadott beállítást. Az épp aktív specifikáció meg van de ott nem lehet átállítani. Vagy én vagyok béna ehhez vagy egyszerűen nincs olyan beállítás.

2014. nov. 23. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!