Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Kibírja addig ezzel a hibával?

Katoonene kérdése:

Kibírja addig ezzel a hibával?

Figyelt kérdés

Hali! Adott édesanyámnak egy 2004-es laptop, ami az utóbbi 2 hétben nagyon lassú volt, és az utolsó napokban chkdsk ellenőrzést akart csinálni minden egyes indításkor, emellett 5-30 perc múltán a laptop túlmelegedés miatt kikapcsolt.

A chkdsk ellenőrzésnél vártam egyszer 40 percet, ahol az első 3 percet leszámítva semmit se csinált, majd meguntam, és lekapcsoltam. Ha újraindításkor túlléptettem, akkor win alatt elég lassú volt, majd általában túlmelegedés miatt lefagyott, kikapcsolt.

A chkdsk ellenőrzés szövegéből próbáltam valamit megfejteni, de nem vagyok informatikus, a lényeg, hogy a malware szó többször megjelent, nem tudom azért, mert talált, vagy azért, hogy általánosságban ellenőrizni akarta. Tudomásom szerint ilyen ellenőrzést akkor akar a gép, ha nagyon vírusos, vagy ha épp döglik a winchester..úgy döntöttem újra teszem a gépet.

A laptop cd-dvd olvasója gallyra ment, így usb-n keresztül telepítettem rá "új" windows xp-t. Először "normál" módon akartam formatálni a C-t, de túlmelegedett és lekapcsolt formatálás közben. 20 perc múlva gyorsmódban formatáltam, felnyomtam rá az xp-t, utána egy driverfrissítőprogrammal (iobit) rátettem minden hálózati, audioszutykot, amit csak talált. 2006-nál frissebb programot nem talált rá.

Minden megy rendesen, (5 napja) nem kapcsol ki túlmelegedés miatt, nem fagy le, gyors, stb, annyi csak a gond, hogy kikapcsoláskor kijön egy hibaüzenet, aminek a lényege, hogy valamilyen driver miatt nem lehet kikapcsolni, ellenőrizni kell. Meghagytam anyámnak, hogy simán a gombbal kapcsolja ki. 5 napja így használja.

A kérdésem: Mivel 10 éves a laptop, és ha nem a vírusok miatt, hanem a ventilátor-winchester-képernyő elöregedése ... stb. miatt megy tönkre, már minden mindegy, de amíg nem muszáj, nem vennék hozzá alkatrészt (már ha lehet egy ilyen régi laptophoz) meg szerelőhöz se vinném, kész pénzkidobás lenne, szép lassan úgy is minden kipurcan majd a gépben, csoda, hogy bírt 10 évet..

Szerintetek 1, azaz egy hónapot erőltetett kikapcsolással túlélhet ez az öreg laptop? Mert kapna egy újat a karácsony jegyében nagy meglepetésnek..

Köszi a válaszokat!

2014. nov. 21. 13:08
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!