Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Van egy Ati Radeon Shappire...

Michaell1974 kérdése:

Van egy Ati Radeon Shappire HD3650 512 Mb GDDR3 128 bit-es AGP videókártyám. Működik, annyi hibával hogy illesztőszoftvert nem enged betölteni. Nem tudom mi lehet a baj oka?

Figyelt kérdés
Ezen kívül tökéletesen működik, minden memóriája jó. Everest felismeri, de a gyári drivert már nem fogadja. (újabbakat sem) Az illesztőszoftver telepítéséig ez a kártya 8Mb-osvideómemoriát ad le semmi egyebet. A driver telepítésével válna teljes értékű kártyává, de sajnos valami oknál fogva a Catalyst szoftver és saját CD-je sem ismeri fel mint grafikus kártyát. Ezen nagyon is meglepődtemmert semmi baja nincs, ezt leszámítva. Így gyakorlatilag csak megjelenítő kártyának alkalmas. Holnap teszek fel képet az Everest programmal, mert jelenleg egy másik kártyáról írok. Vajon mi lehet a baja?
2014. jan. 4. 18:12
 1/5 anonim ***** válasza:
Milyen oprendszerre akarod tenni? Am korábban jó volt?
2014. jan. 4. 18:17
 2/5 A kérdező kommentje:
MS windows XP Professional ...szerviscsomag 3.van rajta.
2014. jan. 4. 18:42
 3/5 Komplikato ***** válasza:

Nos, AGP kártyához anno direkt AGP-s Catalyst kellett, amit akkoriban pont a Sapphire oldaláról lehetett legfrisebbet leszedni. Volt ugyan külön AGP patch, de az macerás volt anno. Keress direkt AGP-s Catalystot hozzá szerintem.

Ettől függetlenül NEM láthatja 8MB-os kártyának, nekem volt hibás GF 9400GT, amit az esetek harmadában nem ismert fel a Windows, de akkor is 512MB-os sztandard VGA-nak látta, driver nélkűl is!

Viszont lehetett anno hamis GF és radeon kártyákat kapni, amiket SiS és más hasonló magas röptű 8-16MB-os "izékből" hamisítottak a ruszkik.

2014. jan. 4. 18:48
 4/5 Komplikato ***** válasza:

[link]

Itt a hivatalos utolsó AGP támogatású driver.

Egyébként a felrakását nehezítheti ha ...

1. Az alaplapi chipset driver nincs fent vagy nem friss! Mondjuk anélkül eleve X-Aktás az IDE, SATA, AGP és PCI eszközök kezelése.

2. Ha olyan chipset van az alaplapon, ami NEM működik együtt a radeon Rialto AGP-PCI-Express átalakítóval.

3. Ha a lapon NEM AGP van, hanem mondjuk pl. AsRock féle "AGI", ,mert az egy PCI-E-ből AGP-re alakított izé, ami egyből össze akad a kártyán lévő AGP-ről PCI-E-re fordító Rialto-val.

2014. jan. 4. 18:52
 5/5 A kérdező kommentje:

Ezt írja ki ha telepítem a saját telepítő lemezéről.

z is lehet,hogy bezavarná egy másik Ati driver..... !?Egy pillanat és linkelem a képet.

2014. jan. 6. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!