A 775 ös Intel Desktop Board alaplapok mennyire jók? Milyen minőségűek?
Normális alaplapok.
Mire akarod használni?
Netezős gépekhez tökéletes, ha olcsó.
Ha komplett gép, akkor megéri, ha csak az alaplap, akkor felejtős.
(Amúgy ezek a gépek több áramot fogyasztanak, mint egy mai AMD APU -s minimális konfig)
Nekem is G41-es lap van a letöltőkonfigban.
Pár terányi merevlemezzel, E6500 Pentium Dual Core, 4GB ram társaságában idleben monitor nélkül 41Wattra emlékszek, most nem tudom lemérni hirtelen, mert épp kölcsönadtam az áramfogyasztás-mérőmet.
Szóval ha olcsón hozzájut, nem gond letöltőkonfignak.
A kérdezőnek meg üzenem, h gyakorlatilag t×kmindegy, h milyen alaplapot használ, (csak G41-es legyen, ne G31-es, vagy régebbi), nincs nagy szórás köztük, h melyik romlik el, vagy melyik nem.
Mondhatnám, h Intel processzorhoz Intel alaplapot, de ez nem igaz, nem jellemző az Intel alaplap használata, ritkán futok vele össze. Nem egy nagy alaplapgyártó. Inkább a processzorai amik jók. :)
PL. Asrockról ugyan az a hír járja, h sz×r alapjai vannak, vagyis voltak régen, de ez is csak azért terjedt el, mert hiába gyártott jó felszereltségű, jó ár/érték arányú alaplapokat, tuningolni nem igazán lehetett bennük (mert nem tuninghoz készítették őket).
Ennélfogva ráfogták, h nem jó gyártó, pedig semmi bajuk azoknak sem, csak hát nem tuningoz tervezték a processzor tápellátó áramköreit.
Most meg már ugye az egyik legjobb gyártó.
Amit kerülj, az az Abit márka, mert időközben megszűnt, és gondban lehetsz ha esetleg drivereket kell letölteni a laphoz.
Abit jó volt maga idejében :-)
Asrock -al az volt nekem annó a gondom, hogy lassan reagált, indult. (vagy épp nem indult)
Eléggé kiszámíthatatlan volt.
Ma már azért tűrhető, habár olcsóbb lapoknál még most is meg van ez a lomhaság.
ASUS/MSI viszont anno és most is jó :-)
Ok köszi a válaszokat.
A G31 chipsettel mi a probléma?
A G31 az csak Intel GMA 3500-as videovezérlőt tartalmaz.
A G41-es volt az első, ami már GMA 4500-ast, ez volt az Intel első "HD képes" videochipje.
Érdemes inkább ilyen chipsetes lapot venni, még akkor is, ha nem fogunk a géppel HD-t nézni.
A negyvenes sorozatú chipkészlet valamivel kevesebb áramot is fogyaszt, mivel kisebb csíkszélességgel készültek a negyvenes chipsetű lapok, mint elődje.
A HD tartalmak lejátszása közben elvileg az IGP tehermentesíti a processzort, és nem a processzornak kell számolnia a HD megjelenítéséhez szükséges információkat. Az már más kérdés, h ez többé kevésbé működik csak jól, de ettől függetlenül érdemesebb ilyet választani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!