Windows 8.1 probléma, nem találja a HDD meghajtókat, csak az SSD-t amin a Windows fut, miért?
Az miért van, hogy ujratettem a gépet, csak az SSD meghajtót formáztam le, a többit nem, és minden oké, csak amikor megakarom nyitni a sima merevlemezen pl a C, vagy E partíciót, akkor azt irja hogy hozzáférés megtagadva és E\ nem érhető el, a hely nem érhető el ablak jön fel.
Az SSD meghajtó pedig tökéletesen, müködik, és egy másik particiót meg nem lát a gép, pedig az eszközkezelőben meg látja, csak a sajátgépben nem.
Szia.
Nem kapcsoltál be rajta anno valami meghajtótitkosítást? Nem állítottad el a jogosultságokat?
Ha ráállsz az E:\ -> jobbklikk -> tulajdonságok -> biztonság -> megnézted hogy a "rendszergazdák" és a "felhasználók" -nak milyen jogosultságai vannak?
Nekem ki se jelez olyat, nekem csak olyan van hogy speciális stb. Pontosan:
Objektumnév: E:\
Az objektum tuladjonságainak megtekintéséhez olvasási engedéllyel kell rendelkezni, a folytatáshoz kattintson a Speciális gombra. De ott meg megint nem tudom mit kell.
Szia.
Elvileg nem kell minden egyes mappára és fájlra megcsinálni. Ha belemész a F:\ -> jobbklikk -> tulajdonságok -> biztonság -> speciális -> engedélyek -> engedélyek módosítása -> rendszergazdák -> ablakon az alábbi beállításnak kell szerepelnie:
- Típus: engedélyezés
- Érvényes erre: Ez a mappa, illetve almappái és fájljai
- Alapvető engedélyek: Teljes hozzáférés
Illetve ha használsz "nem rendszergazda" jogú felhasználót is akkor arra a csoportra is el kellene végezni ezt a műveletet.
Ha csak bizonyos felhasználóra csinálod meg ezt, akkor csak és kizárólag az az egy felhasználó fog csak hozzáférni ehhez a meghajtóhoz. Ezért érdemesebb inkább csoportokkal megcsinálni, így bármilyen felhasználót hozol létre a gépen az jogosult lesz használni ezt a meghajtót.
Ha backup miatt használni akarod ezt a meghajtót azért hogy egy másik számítógép adatait tárolja akkor annak is jogot kell adni. Itt két lehetőség van:
1. "Hitelesített felhasználóként" ez azt jelenti hogy a számítógép ismeri a távoli számítógép felhasználóját és annak nevét/jelszavát (ekkor el kell végezni a fenti műveletet a "Hitelesített felhasználókra" is vagy:
2. egyszerűen a fenti műveletet megcsinálod a "Mindenki" csoporttal. Ez nem fog többet kérdezősködni és bárkit ráenged a jogosultság beállítástól függően (full, read, modify, del) erre a tárolóra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!