Két gép közötti adatátvitel sebességben a a 150 Mbps miért nem teljesül?
Adott egy Asus RT-N10E. A routerhez hozzá van kötve UTP kábellel egy PC, wifin pedig egy laptop. PC-ről akartam küldeni egy fájlt (megosztott mappában), de a kb 6 gigás fájlra több mint egy órát kellett volna várni (30-40 perc után megszakítottam, mert az egy órás idő nem változott).
Még ha 100 Mbps-os hálókártyák vannak a gépekben (azalatt nem hiszem), akkor is 2 percen belül kellene lenni az átküldésnek.
VAGY valamit rosszul tudok?
1# Ez jó kérdés, a laptop jelenleg nincs itt, de majd holnap megnézem
2# Oké hogy szerényebb de ennyire nem kellene... és kb 2 méterre volt laptop a routertől.
Most belegondolva, a hhd-re sem tudom fogni ezt a lassúságot. Ez iszonyatosan lassú, kb 1 Mbps-sel ment az adat (így hirtelen utána számolva)
Most néztem hogy amikor elküldtem a választ érkezett még plusz kettő.
3#, 4#:
Holnap nálam lesz a laptop megnézem az "n"-es szabványt, de 100nál is 10 perc alatt kellene lennie.
A félreszámolás pedig lehetséges (most számoltam utána és neked van igazad.)
A 150-es wifi gyakorlati adatátviteli sebessége kb. 40-50 mbps, amely sebességgel a 6 GB kb. 15-18 perc alatt kellett volna, hogy átugorjon.
Jó lenne tudni a wifi szabványt.
G.
A 40-50 lehet, hogy valóban alacsony becslés volt, de még az optimisták szerint sem több az átviteli sebesség 130 mbps-nél optimális körülmények között.
Amúgy megtudhatod, hogy milyen eszközöket használsz?
G.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!