Leírnátok a barátnőmnek, hogy miért rossz ez a konfiguráció?
A barátnőm szeretne új gépet venni, mert már 7 éves a jelenlegi gépe és játszani is szeretne rajta mivel megtetszett neki néhány játék amikkel másoknál játszott. Elment egy számítástechnikai üzletbe ahol úgy néz ki le akarják húzni, mert ilyen konfigot állítottak neki össze:
Intel Core i7-4770K 3.50GHz 1150 processzor
Deepcool processzorhűtő
MSI H81M alaplap
Western Digital Green 1TB merevlemez
Adata 64 GB SSD
Corsair 16 GB 2133 MHz CL11 RAM
MSI GT630 4GB VGA
600 W-os táp (márkát nem is írnak)
Akyga ház
Pioneer DVD-író
Sweex 7.1 hangkártya
Mindezt 255 ezerért, szinte minden megspórolt pénzét erre akarja költeni. Hiába mondom neki, hogy aránytalan, a VGA gyenge míg a proci feleslegesen erős és még ezer sebből vérzik ez a konfig azt mondja, hogy a szakemberek akik összeállították biztos jobban tudják, mint én. Felsorolnátok a konfig hibáit, hátha meggondolja magát a barátnőm ha azt látja, hogy többen is ellenzik ezt a konfigot?
18-as
Sajnos a barátnőm nagyon naiv tud lenni olyan dolgokban amihez nem ért. Nem hiszi el, hogy szándékosan aránytalan konfigurációt akarnak összeállítani neki. Meg azt gondolja, hogy ha valakinek nincs informatikus végzettsége akkor biztos nem ért ehhez (és mivel az üzletben dolgozókat szakembernek gondolja ezért hisz nekik).
Nagyon is érthető a barátnőd álláspontja. Itt a gyakorin is felvetődött már az, hogy milyen szempontok alapján döntsön az ember.
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__6..
Az üzletben ajánlottak neki egy összeállítást, itt meg másfajtákat. Mi alapján döntsön? Az üzletben valószínűleg ért hozzá az ott dolgozó, itt meg nem tudni kik vannak a nickek mögött, lehet hogy csak hobbisták. Vakon higyjen nekik?
Az egyetlen meggyőző hozzászólás HUN_Sectoré, mivel indokolta a válaszát.
Az ilyesmit, hogy "úgy szar ahogy van, inkább ezt", én sem fogadnám el.
A pc gurus megoldás tényleg nem rossz ötlet (sőt, le is tudod t*rrentezni... khmm...), bár ők is részrehajlóan írnak, de szakmailag indokolnak mindent.
Másik megoldás, hogy olyan helyen veszed a kész gépet (ha erről őt semmiképp sem lehet őt lebeszélni), ahol a táp is fel van tüntetve. Pl az aqua ilyen. De legyél tisztában vele, hogy ad 1: az van ezekben a gépekben, ami trendi és/vagy amit nem tudtak eladni, ezért raktárfelesleg van belőle. Ad2: a munkadíj bele van számolva a gép árába, + az árrés, így lesz a számítógépből 20000ft-al drágább a kelleténél.
Milyen játékokkal szokott barátnőd játszani? Mert ha mondjuk SIMS-ezik, akkor az a gép fele áron összehozható. De ha assassins creed unityval szeretne játszani, akkor adok kölcsön neked egy símaszkot, mert ahhoz ki kell rámolnod az otp-t.
Vakon csak úgy az interneten én sem hinnék mondjuk senkinek, de ez a konfiguráció amit összeállítottak valami borzalmas. A GT630-nak az 1gb vram is sok, nem a 4gb! És akkor a tápegység milyen? HKC? Alaplap tényleg fapados, Pentium alá szokták az olyat rakni, meg irodai gép alá. A többi hardvert pedig hónapokig lehetne szidni, mi a rossz bennük. Egyszerűbb lenne egy szénakazalban tűt keresni, mint abban a GT630-ban előnyt.
HUN_Sector remekül leírt mindent. És mondjuk én nem vagyok informatikus, de foglalkozom a szakmával, és azért 1,5 év után már én is tudom mi a rossz, mi a jó, hogyan kell össze szerelni egy gépet, stb. Az üzletben lévő informatikusok, akarom mondani "szakemberek" ássák el magukat. Legalább ha azt mondaná valamelyik paraszt, hogy inkább vegyen Konzolt. Sok agyoniskolázott..
Az se lepne meg, hogyha a ramokkal az IGP gyorsabb lenne mint a GT630. Tuning pedig Noname táp mellett? Inkább kiszórom a pénzt az ablakon, de kellene a fenének ilyen konfig! Hisz, aki egy kicsit is jártas a dolgokban, már előre attól fél bekapcsolásnál, hogy mikor robban fel a tápegység!
Én biztosan nem hagynám azt, hogy az én barátnőm ilyen konfigot vegyen. Tanulságnak nagyon drága, na meg ember... a barátnőd! Csak nem hagyod, hogy egy "ilyet" megvegyen. Nehogy már az a pár síkagyú paraszt nyerjen sok pénzt egy ilyen konfigon. Manapság ennyire számít az emberek félre vezetése, és csak az számít, hogy kiszedjenek az emberből minél több pénzt? Remek társadalom, mondhatom.
AMD A10-7850K APU vs. Core i3 + GT 630
(APU) (vs) (proci+dedikált vga)
Ajánlom nézze meg a barátnőd!
Viccnek is rossz ez a konfig 260 ezerért, 1. ha már i7 lenne benne az az alaplap, hát elég fo.s (elnézést a kifejezésért), na meg eleve húzható intel proci alá, Z-s alaplap kell... még egy intel i5 is sok játékra, vagyis bőven elég!
Ami a vidikártyát illeti, hát semire se jó
Ramból elég 2x4 giga
A tápnál nem írnak márkát? Valami noname tápot beleraknak, azt 1 hónap múlva bedöglik..
Én bemennék, és szájon vágnám, aki ezt a konfigot ajánlotta a barátnődnek!
Rendel pcx-ről! :)
Ez a gép jelenleg a legjobb pcx szerint 255 ezerből, vidd be ezt a konfigot annak a fa.sz-nak, és kérdezd meg mit szól ehhez:
Processzor:
Intel Core i5-4460 processzor
47,338 Ft
Alaplap:
Asrock H97M alaplap
20,573 Ft
Memória 1:
Kingston 2x4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury HX316C10FK2/8 memória
21,690 Ft
Merevlemez:
Western Digital 1TB 64MB SATA3 WD10EZRX merevlemez
14,008 Ft
Optikai meghajtó:
LG GH24NSC0 fekete OEM DVD író
3,816 Ft
Videokártya:
Gigabyte GTX970 4GB DDR5 GV-N970G1 GAMING-4GD videokártya
111,689 Ft
Ház:
Sharkoon Vaya II Value 4044951014071 fekete számítógép ház
12,348 Ft
Tápegység:
FSP 550W Raider S 550 80+ tápegység
17,097 Ft
Gépösszeszerelést kerek:
4,900 Ft
Összesen:
253,459 Ft
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!