Miért lehet "kékhalál"?
Miért lehet kékhalál ?
Elég régi gép nem akar indulni, mire a windows betöltőcsík bejönne egy pillanatra valami kék kékernyőt ad be de nem lehet elolvasni hogy mit ír ki mert azonnal újraindul. Csökkentett módban sem indul el a képernyő alján a modulok betöltése elkezdődik, de jön a kék képernyő egy pillanatra és újra is indul a gép.
Próbáltam újratelepíteni is xp sp3-mal de a betöltés közben jön megint egy pillanatra a kék képernyő és újra is indul.
Memória baja nem hiszem hogy lehet mert az eredetit (128mb) kicseréltem egy 256mb-ra is de azzal sem indult.
Amd Duron 1300MHz-s processzor van benne, és integrált video kártyás. 60Gb-os szalagkábeles merevlemez van benne ami másik gépen néztem és hibátlan.
Semmilyen új hardver nincsen bele téve, egyetlen meglátás van hogy az alaplapon 3db púpos kondi van, sz nem tudom hogy befolyásolja e a működést de gondolom érdemes lenne kicserélni őket.
Remélem ennyi adatból ki lehet hozni valamit.
Azok a púpos kondik bőven okozhatnak kékhalált.
Egyébként ha indításkor F8-at nyomsz, beállíthatod, hogy ne induljon újra automatikusan kékhalál után. Így elolvashatod a hibaüzenetet.
Figyelem!!!
Az amd alaplapok föleg a régiek nem szeretik a puuposokat
:D á a kondik azért vanak hogy hizanak
Amugy a lapnak nemlátható baja is lehet de elsönek hàzilag cserèld kondikat
Az alaplap típusa lemaradt:
Asrock K7VM2 amibios 1999 van benne.
Ja az még lemaradt hogy integrált videokártyás.
DDR1-es ram van benne.
Amivel indítani próbáltam (külön):
Pmi ddr-266MHz 128MB eredetije
VM ddr-266MHz 256MB ez másik gépből van tuti hogy jó .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!