Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért van folyamatosan kékhalál?

Miért van folyamatosan kékhalál?

Figyelt kérdés

Kezdem az elején, vettem 1 hónapja egy 75 ezer forintos gépet, a specifikációt később leírom, ha szükséges.

Azalatt az 1 hónap alatt 8x lett újratéve a Windows, 1x volt BIOS frissítés, de még mindig nem működik rendesen.

Először 0.9Mbit volt a net, amit a BIOS frissítés megoldott, aztán azt hittem, hogy az egyxik memória elromlott, de a szervizesek azt mondták, hogy jó volt, és most nálam működik, kivéve, hogy ha csak az egyik memória van benne akkor 2GB-ot ír, ha a másik akkor 1-et, ha mindkettő akkor ugyanúgy 2-őt, egyébként ez 2db ugyanolyan memória.

Aztán most mióta visszajött a memória újratelepítettem, mert oprendszer hibák is voltak, most pedig folyton leáll normál és csökkentett módban is, egyébként nagyon gyorsan bead mindent, viszont utána szinte rögtön kékhalál jön, mindig más hibaüzenettel (SYSTEM SERVICE EXCEPTION, IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, fltmgr.sys (vagy ilyesmi), és még valami fájlt, de most hirtelen nem tudom.

Tudtok esetleg valami megoldást vagy tanácsot adni? Most azon nme sokat tudok csinálni, mert 2 percen belül kékhalál van.

2014. okt. 7. 15:30
 1/6 A kérdező kommentje:

Windows 7 Home Premium 64bit MSDN SP1 a rendszer.

Leírom akkor a glépemet is:

AMD A4 6300

MSI A55M-E33

Kingmax 2x2GB DDR3 1600MHZ CL11

FSP 350W (ha jól emlékszem APN60)

Seagate 1TB STD1000DM003, ami hibátlan, 100%-os kondíció, a naplóban sincs hiba, SMART-ban szintén nincs.

2014. okt. 7. 15:33
 2/6 A kérdező kommentje:
MOst letöröltem a VGA drivert, már azt írja, hogy DRIVER IQRL NOT LESS OR EQUAL
2014. okt. 7. 15:48
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha a jó memóriamodulokat nem látja a gép, akkor az alaplappal van valami kaka...

Eredeti windowst próbálsz rárakni? Ha nem, nézd meg egy másik változattal.

2014. okt. 7. 15:54
 4/6 A kérdező kommentje:

A kód eredeti, csak a lemez nem, ncore-ról szedtem ezt az MSDN-t, mert elvileg ez nem bütykölt.

Elküldöm inkább szervizbe, mivel hardveres a baj, én semmit nem tudok vele csinálni.

Azért kösz a választ.

2014. okt. 7. 17:27
 5/6 anonim ***** válasza:
Valószínűleg ez a legjobb amit tehetsz. Remélhetőleg nem kontárok lesznek a szervízben, akik egy reinstallal megoldják a "gondot" és aztán nem foglalkoznak vele.
2014. okt. 7. 18:05
 6/6 A kérdező kommentje:
Hát remélem, de azt írták, hogy csak az alaplapot, memóriákat, meg a procit küldjem el, úgyhogy remélem megtalálják a hibát és kicserélik már végre. A vásárlás óta használhatatlan.
2014. okt. 8. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!