CD lemezre kiírok fontos adatokat és becsomagolom, hogy ne érje se fény, se levegő. Van esély rá, hogy még pár évtized múlva is olvashatóak lesznek az adatok?
Például becsomagolom folpack-ba hogy ne érje levegő... Ekkor gondolom a hordozóréteg nem nagyon tud korrodálódni.
Azért nem DVD-re írom, mert adattárolási szempontból az még megbízhatatlanabb a szendvics-szerkezet miatt, elég ha csak elenged a ragasztó amivel a két réteg össze van ragasztva.
Bár nem is biztos, hogy pár évtized múlva lesz -e olyan eszköz amivel a CD-t olvastatni tudnám...
Értem, akkor mire mentsek, amit el tudok tenni?
Kevés adat mentése winchester-re elég nagy pazarlás lenne.
Ritka a többrétegű DVD, főleg az írhatóak közt, de igazából ez mindegy. Menthetsz CD-re, csak néha újra ki kell írni, ami rajta van. Nekem vannak 20+ éves CD-im, legtöbbjük használható egy-két olvashatatlan adatot találtam csak, főleg ami a legszélére esik a lemeznek, tehát nem ajánlatos teljesen tele írni. Viszont az a középső átlátszó műanyag is elöregszik és eltörik idővel, ahol megfogja és megpörgeti a lejátszó a lemezt, ilyen törött lemezem is van már. Van már olyan lemez, ami állítólag garantáltan kibír hosszú időt, de olyat otthon nem tudsz írni, valahol már láttam, hogy Magyarországon is írnak:
Mágnesszalagra is ki lehet tenni, de az egy kicsit macerásabb folyamat és nyilván majd a visszaolvasás is az lesz, ha szükség lesz rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!