Milyen adatok fontosak egy videókártyán? ( Részletesebben lent! )
Egy vásárlás elején állok. Mivel jelen esetben sajnos nem tudok más megoldást, így itt kérdezek rá.
Hátha elcsípek egy olyan személyt aki megtudja nekem ezt válaszolni.
A kérdésem a következő. Mint említettem vásárlás előtt állok, pontosabban egy Videókártyát szeretnék venni, de még nem tudtam eldönteni melyik lenne az előnyösebb.
Vagy milyen adatokat kell nézni egy videókártyán ami jelentősen fontos.
Jelenleg 2 adott kártya van amit szívesen vásárolnék, de nem tudom melyik a jobb.
Az egyik:
A másik:
Amit én személy szerint észrevettem, hogy vannak bizonyos adatok amit le is írtak a belinkelt oldalon.
Ugyebár a R9 290x kárytának ezek az adatai:
Memória sávszélesség: 512 bit
GPU órajel: 1040MHz
Memória órajel: 5000MHz
Míg a 770-nek pedig:
Mem. Bus: 256 bit
Mag órajel: 1189 MHz
Mem. órajel: 7010 MHz
Ugyebár, hogy ha megnézitek a 770-nek jóval magasabbak az adatai ( Mag órajel, Mem. órajel ), de csak 256bit-es míg az r9 kisebb ( Mag órajel, Mem. órajel ), de 512bit-es.
Most kérdezem én, mennyire számít az, hogy 512bit, de jóval kisebb a többi adat míg 256bit és jóval nagyobb?
Egy kicsivel többért inkább ilyet vennék a helyedbe: [link] . Csak olvass utána, hogy kezelik a GTX900 széria kártyái a ventilátor fordulatszámot, hidd el, marhajó dolog hogyha..
/SPOILER/
hogyha a videokártya ventilátorai csak 65 fokon kapcsolnak be addig, ameddig vissza nem hűtik a kártyát 40-45 fokra, majd újra leállnak. Egyébként akkor is halk a videokártya, hogyha megy a ventilátor, és a 145W-tos TDP-vel nem érdemes vitatkozni, ez a GTX970 bizony jó vétel! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!