Akkor kicsit ássuk bele magunkat.....
Netezés, filmezés:
Ilyen felhasználásra tökéletes például egy Intel Pentium G3220 ami olcsó, VGA nélkül is tud képet alkotni, valamint nem dolgozza ki a belét a proci a netezéssel ezért ide elég a 2 mag is.
Játékra való felhasználásnál:
Ilyen téren elég egy 4 magos proci is, mivel a játékok csak 2 magra vannak megírva, így nem használnak többet, de a proci tud olyat csinálni, hogy ne csak kettő bizonyos mag menjen folyamatosan nagy terhelésen, hogy elosztja a feladatot négy magra, de ezt bizonyos terhelésnél lép fel ha jól tudom.Valamint ne felejtsük el azt sem hogy a játékoknál a VGA számít jobban mint a CPU, persze ez nem azt jelenti hogy fogj egy P3-as procit meg egy R9 295x2 VGA-t ;)
Szerver futtatás:
Mint tudjuk az Intelnek itt az 5960X-es csodája, ami olyan erős, hogy megfelő összeállításnál futtathatnál akár egy ~50~ fős BF3 szervert, és még te is játszhatnál rajta elég komoly beállításokkal, de szerverbe inkább Xeon procikat "kell" rakni mint sem Core i7-et.
Akkor lépjünk át a videó vágásra, szerkesztésre, renderelésre:
Ebben a részben van szerepe a 8-12-16 magos prociknak, ugyanis a videó vágásnál renderelésnél sokat kell számolni, ami még ha nem is folyamatos 100%-os kihasználtságot eredményez, de 70%-90%-ba biztos megizzasztja a cuccot. Itt is leosztja a feladatokat a proci a magokra úgy mint játéknál csak itt leglább "50-szerˇtöbbet kell számolni a procinak mint játéknál.
Végül is ez a téma azért érdekes, ugyanis amit a 8-12-16 magos csodák meg tudnak csinálni azt megcsinálja egy 2 magos is, csak nem mindegy hogy a két magos csinálja 1 napig, vagy a 16 magos 1 óráig, és ez által nem mindegy hogy mekkora lesz a villanyszámla.
Remélem nem hagytam ki semmit, ugyanis elég fáradt vagyok már szóval ki tudja mi maradt ki.
Azért remélem érthető ahogy leírtam, és eléggé pontos.
6: egy 300 ezer forintért árult processzort én nem sorolnék a tipikus asztali gépek közé, de egyébként 64GB-ot tud.
140eFt-os, 12 magos Opteron-6344 processzor, amit én használok, Supermicro H8SLF-F alaplappal az 256GB-ot, de nálam is csak 64GB van benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!